ISSN 2228-1975

Ma kujutan ette, et … (nr 459/ 25.9.2020)

Foto: Karin Kallas-Põder

Iga päev on ühetaoline. Hommikul ärkan, lähen voodist välja. Kui lähen voodist välja enne, kui olen jõudnud ärgata, ilmselt koperdan millegi otsa. Dušš, söök, tööleminek, töö, lõuna, töö, pood, töölttulek, söök, mõni tore vaba aja tegevus, dušš, magamaminek, uni (mis sageli annab ennast märku juba peale lõunat). Rutiin, mille sees elades näeb oma igapäevastest plaanidest harva kaugemale. Mis võiks lüüa pilgu ja mõtte lahti? Midagi plahvatuslikku? Mitte tingimata. Kas panid tähele seda kodutut meest, kes poe kõrval istus? Ma kujutan ette, et olen tema. Ja mitte miski ei paista enam endine. Kas panid tähele päikeseloojangut, mis annab märku, et puhka, hinga? Või üllatavalt sooja septembripäeva, mis ehk viitab sellele, et …?

On neid, kes on eriliselt tähele pannu piiblisõna. United Theological Seminary professor David F. Watson annab ülevaate metodistide piiblilugemise ja -tõlgendamise traditsioonist, ning seejuures muidugi ka täpsemalt John ja Charles Wesley suhtest Piibliga. Artikli on tõlkinud Ergo Naab.

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku õpetaja Tauno Toompuu toob jutluses välja kolm ligimese armastamise sammu, mida iseloomustab tänutunne, rahulik meel ja hea tahe, seda eriliselt just suhtes nende inimestega, kellega hakkama saamine on meie jaoks keeruline.

Helsingi ülikooli usuteaduskonna doktorant Karin Kallas-Põder annab lühikese ülevaate septembrikuu keskel toimunud soome teoloogia ja religiooniuuringute ühiskonverentsist.

Head lugemist!


Tänases numbris:

David F. Watson, Piibel wesleylikus/metodistlikus traditsioonis.

Karin Kallas-Põder, Esimesest ülesoomelisest teoloogia ja religiooniuuringute konverentsist.

Tauno Toompuu, Päike õpetab armastuse hoiakut (1Sm 24:9–12, 17–21).

Luterliku Maailmaliidu Euroopa kirikute juhtide konsultatsioonil kõneldi suurte muutuste aegadest.


Ajakiri Kirik & Teoloogia kutsub arvamust avaldama  meie platvorm on avatud kaastöödele.

Rubriigist „Arhiiv“ leiab ajakirja varasemate numbrite juhtkirjad koos sisukordadega ja viidetega tekstidele. Vaata ka 2011.–2019. aasta sisukorda ja registrit autorite järgi.

Kutsume jätkuvalt ajakirja Kirik & Teoloogia väljaandmist toetama! Hakka meie püsiannetajaks!

Soovitatud:

English

English