ISSN 2228-1975
Search

Otsingutest ja teedest (nr 453/ 14.8.2020)

Inimesed kipuvad olema kogu aeg otsingutel – otsima teid ja viise, kuidas elada, raha teenida, ennast harida, kuidas hingerahu ja ustavaid kaaslasi leida. Ilmselt on teid nii palju, kui on inimesi. On ju iga inimese tee ja lugu omapärane. Samas on kindlasti võimalik teha üldistusi – osa inimesi elab kommuunides, teised teevad rängalt tööd, kolmandad on kõiges mureta jne.

Liina Kilemit tutvustab oma artiklis põhjuseid, miks inimesed kristlike kogudustega liituvad, miks nad on valinud sellise usutee. Artikkel põhineb Kilemiti sel aastal Tartu Ülikooli usuteaduskonna kaitstud doktoritööl  „Kristlike kogudustega liitumise põhjustest“.

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Hargla koguduse diakon Signe Saluments suunab lugejat märkama Jumala armastust. Jumala armastus ilmneb kahtlemata äärmuslikes tingimustes, nagu jumalapõlgaja hoidmises, Jumala vihkaja kutsumises enda juurde. Jumala armastus ei ilmne aga üksnes piiriolukordades, elu ja surma küsimustes. Seda saab märgata, vaikselt kuulata, ära tunda ka loodu omavahelistes igapäevastes suhetes – üksteise aitamises, toetamises, julgustamises …

Tartu Ülikooli võrdleva usuteaduse professor Tarmo Kulmar tähistab sel nädalal oma 70. sünnipäeva. Eesti Akadeemilise Orientaalseltsi liikmete nimel ning Tartu Ülikooli usuteaduskonna vilistlasena on kirjutanud oma õpetajale õnnitlusloo Arho Tuhkru. Professor Kulmarile soovib õnne ja jõudu ka Kirik & Teoloogia kolleegium.

Head lugemist!


Tänases numbris:

Liina Kilemit, Kristlike kogudustega liitumise põhjusi käsitlevast doktoritööst.

Arho Tuhkru, Professor Tarmo Kulmar – vivat!

Signe Salumets, Armastuse juurde (1Sm 15:22–26).

Evangeelsest luterlikust kirikust Islandil saab Evangeelsete Kirikute Osaduse Euroopas liikmeskirik.

Juhtkirja foto: Karin Kallas-Põder


Rubriigist „Arhiiv“ leiab ajakirja varasemate numbrite juhtkirjad koos sisukordadega ja viidetega tekstidele. Vaata ka 2011.–2019. aasta sisukorda ja registrit autorite järgi.

Kutsume jätkuvalt ajakirja Kirik & Teoloogia väljaandmist toetama! Hakka meie püsiannetajaks!

Soovitatud:

English