ISSN 2228-1975
Search

Ootus, lootus, mäetipud ja loodu hoidmine (nr 434/ 3.4.2020)

Foto: Aarne Adler

Ootame palmipuude püha saabumist. Mingis mõttes on see väljendus usust homsesse. Meie Jumala Poeg saabub Jeruusalemma. Rõõmustagem ühiselt!

Palmipuude püha jutluses, mis on kirjutatud juba 2010. aastal, ütleb Anna-Liisa Vaher: „Selles, et Jumal meid mõistab, ei pea me kunagi kahtlema. Tema inimesekssaamise sündmus on tõeline tunnistus sellest, et oma olemuselt oleme Temaga üks. Meie valu on Tema valu ja meie rõõm rõõmustab ka Tema südant.“

Avaldame 2010. aasta jutluse, mis pürgib iga kaasaegse kõnetamisele. Ja kutsub igaühte meist teadvustama, mis on need meie elu mäetippu jõudmised, mil oleme end ületanud. Jeesuse poja sisenemine Jeruusalemma on hetk enne seda, kui Lunastaja meid lunastab – hetk, mis kingib meile lootuse paremale homsele. Palmipuudepüha on mingil kombel suur rõõmupüha. See on ülendav hetk enne seda, kui me kogeme, et meie Lunastaja läheb lõpuni välja. Seetõttu loodab Kirik & Teoloogia toimetus, et palmipuudepüha valab meie kõigi südametesse lootust ja usku, et homme tuleb ja et tulevik saab parem olema.

Arvamusrubriigis kõnetab Liisa Komissarov kliimamuutuste teemat: „On eraldi küsimus, kas ja kui sõnasõnaliselt tuleks neid ennustusi lugeda, kuid on igatahes märkimisväärne, et ammu enne kliimamuutusi ja teadlikku keskkonnakaitset on radikaalseid muutusi looduses peetud halvaks endeks ja seostatud neid millegi fataalse lähenemisega.“ Lugege Liisa-Maria Komissarovi esseed „Maailmalõpu- stsenaariumid religioonides ja loodushoius“. On ju Tema ise pannud meile südamele, et me peame Tema loodut hoidma.

Jätkame Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku perikoopide abimaterjalide avaldamist ja seekordse tekstikäsitlusega astume Suure Reede ja Kristuse ülestõusmise sündmuste keskele.

Head lugemist!


Tänases numbris:

Eesti Evangeelne Luterlik Kirik, EELK perikoopide abimaterjal 3/4: Suur Reede Js 53.

Eesti Evangeelne Luterlik Kirik, EELK perikoopide abimaterjal 3/5: Kristuse ülestõusmise püha Ho 6:1–3.

Liisa-Maria Komissarov, Olümpiaadiessee: Maailmalõpu-stsenaariumid religioonides ja loodushoius.

Anna-Liisa Vaher, Mäetippu jõudmine (Fl 2:5−11).

„Jäägem ühtseks” – kirikud kutsuvad üles pühenduma ühistele euroopalikele väärtustele ka COVID-19 ajal.


Vaata, kuidas viidata Kirikus & Teoloogias avaldatud kirjutistele.

Rubriigist „Arhiiv“ leiab ajakirja varasemate numbrite juhtkirjad koos sisukordadega ja viidetega tekstidele.

Kutsume jätkuvalt ajakirja Kirik & Teoloogia väljaandmist toetama! Hakka meie püsiannetajaks!

Vaata ka uuendatud 2011.–2019. aasta sisukorda ja registrit autorite järgi.

Soovitatud:

English