ISSN 2228-1975
Search

Ootuse aeg (nr 528/ 18.2.2022)

Õhk on jälle täis ootust, et vihm peseb talve minema ja toob kevade. Inimene ootab alati midagi: kas kevadet või puhkusereisi või lihtsalt tööpäeva lõppu. Inimene tahab alatasa midagi uut kogeda, kuhugi jõuda, midagi saavutada. Kuid kas meil on selle juures aega süvenemiseks ja oodatud hetke nautimiseks? Kui tööpäev on läbi, ootame nädalavahetust. Kui kevad on kätte jõudnud, hakkame juba suve ootama. Selle kiirustamise juures ei oska inimene enam igavust tunda.

Igavusest ja igavlemisest kirjutab oma arvamusloos Hedi Vilumaa. Milline on kiriku seos igavusega ja kas kirik on igav? Kas igavus on hea või halb? Igavus võib olla mõlemat, see võib olla nii nüristav kui ergutav. Igaüks peaks mõnikord igavust tundma, et lasta uutel ideedel tekkida või lihtsalt puhata.

Jutluses arutleb Jaanus Noormägi, kas preestrit peaks imetlema, kartma või tema üle rõõmustama ja jõuab järeldusele, et eelkõige ikkagi rõõmustama. Seekordne perikoop “EELK perikoopide abimaterjal 5/5: pühapäev enne paastuaega 1Kr 13” räägib esimesest Korintose kirjast ja armastuse olemusest, mida tähendab Jumala armastus ja kuidas on näiteks agape tähendust mõistetud. Küsimus, kuivõrd eeldab armastus ohverdamist, seostub ka eelseisva paastuajaga.

Tänane uudis on teatrimaailmast. Kuressaare Linnateater tähistab Juhan Smuuli 100. sünniaastapäeva lavastades tema näidendi “Lea”. Seda Jumalast ja religioonist rääkivat näidendit ei ole lavastatud viimased 50 aastat.

Foto: Kerstin Kask


Head lugemist!

Tänases numbris:

Eesti Evangeelne Luterlik Kirik, EELK perikoopide abimaterjal 5/5: pühapäev enne paastuaega 1Kr 13.

Hedi Vilumaa, Igavuse mitu palet.

Jaanus Noormägi, Kas preestriga kohtudes teda imetleda, karta või rõõmustada?

Kuressaare Linnateatris esietendub Jumalat ja usku puudutav Juhan Smuuli “Lea”.



Ajakirjas Kirik & Teoloogia väljendatud seisukohad ei pruugi kattuda ajakirja toimetuse seisukohtadega.

Ajakiri Kirik & Teoloogia kutsub arvamust avaldama  meie ajakiri on avatud kaastöödele.

Kutsume jätkuvalt ajakirja Kirik & Teoloogia väljaandmist toetama! Hakka meie püsiannetajaks!

Rubriigist „Arhiiv“ leiab ajakirja varasemate numbrite juhtkirjad koos sisukordadega ja viidetega tekstidele. Vaata ka 2011.–2020. aasta sisukorda ja registrit autorite järgi.

Soovitatud:

English