ISSN 2228-1975
Search

Mu olemine, mu kutsumus, mu kohustus (nr 519/ 17.12.2021)

Peab, aga ei suuda. Peab, aga ei taha. Tahan, aga ei suuda. Suudan, aga ei taha. Suudan ja tahan, aga ei pea. Suudan ja tahan ja pean. Ja teen. Ja ei tee. Elu jooksul tuleb ette tuhandeid olukordi, kui kaalume ja tunnetame, mida meilt oodatakse, milleks me kohustatud oleme, milleks me kutsutud oleme. Nende küsimuste üle leiame mõtisklusi ka selle nädala Kirik & Teoloogias.

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) Usuteaduse Instituudi professor Jaan Lahe kirjutab Usuteaduse Instituudi ülesandest ühiskonnas ja kirikus. Lahe toonitab asjaolu, et nõnda nagu muutub ühiskond, nõnda peab paratamatult muutuma ka see, kuidas teoloogiline haridusasutus tegutseb. Sest mis kasu võiks küll olla sellest, kui 2022. aastal püütaks lahendada näiteks 1980ndate aastate probleeme? See aga ei tähenda, et kutsumus muutuks. Nõnda nagu varem, on kool endiselt kutsutud harima vaimu ning olema kiriku närv.

Ka seekordsest mõtisklusest leiame küsimuse selle kohta, mis on inimesele antud koorem ja lunastus. EELK Misjonikeskuses töötav Eesti Apostlik-Õigeusu Kiriku liige Piret Brigita Riim mõtiskleb Jumala sõnade „Ma olen see, kes ma Olen!“ üle.

Avaldame ka EELK perikoopide abimaterjali, mis käsitleb esimese jõulupüha kirjakohta 1Jh 4:9–16.

Head lugemist!


Tänases numbris:

Eesti Evangeelne Luterlik Kirik, EELK perikoopide abimaterjal 5/2: esimene jõulupüha 1Jh 4:9–16.

Jaan Lahe, EELK Usuteaduse Instituudi missioonist ühiskonnas ja kirikus.

Piret Brigita Riim, Misjonär ma olen.

Konkurss EELK Usuteaduse Instituudi rektori ametikohale.

Euroopa kirikud kutsuvad inimesi üles vaktsineerima COVID-19 viiruse vastu.


Foto: Karin Kallas-Põder


Ajakiri Kirik & Teoloogia kutsub arvamust avaldama  meie ajakiri on avatud kaastöödele.

Kutsume jätkuvalt ajakirja Kirik & Teoloogia väljaandmist toetama! Hakka meie püsiannetajaks!

Rubriigist „Arhiiv“ leiab ajakirja varasemate numbrite juhtkirjad koos sisukordadega ja viidetega tekstidele. Vaata ka 2011.–2020. aasta sisukorda ja registrit autorite järgi.

Soovitatud:

English