ISSN 2228-1975
Search

Kaduvad ja kadumatud aarded (nr 447/ 3.7.2020)

Oleme teekonnal, igaüks oma isiklikul ja individuaalsel teekonnal. Kuid ka kogukonnana teekonnal, mis viib ühise eesmärgi poole. Mida me sel teekonnal kaasas kanname, mis on vajalik ja mis mitte? Peame otsustama nende aarete üle, mis meil käepärast ja mis veel kättesaamatus kauguses. Üheks olulisemaks aardeks on inimesed meie ümber. Neist ja mitmest muust ka tänases ajakirjanumbris lugemiseks.

Tänase ajakirjanumbri jutluses arutleb  lavastaja ja hingehoidja Katri Aaslav-Tepandi inimeseks olemise juurde kuuluvate hinnaliste varade üle ning küsib: „Mida usk Jeesusesse Kristusesse võiks tähendada meile, tänapäeva inimesele, kuidas see võiks mõjutada meie eluvaateid, väärtushinnanguid ning eluviisi alusmudeleid?“

Arvamuse rubriigis meenutab Ain Kaalepit temaga lähemalt tuttav olnud Elva koguduse õpetaja Vallo Ehasalu: „Tema üks suur tegu oli vahendada teiste rahvaste kultuuri eesti avalikkuse ees. Seejuures tundus ta järgivat reeglit, et iga kultuuri võrdselt, mitte üht enam kui teisi. Nii tundus ta hoidvat tagasi kord vene, hiljem inglise mõjusid.“

Artiklina toome lugejani järjekordse eestinduse raamatust „Piibel kümnes kristlikus traditsioonis“. Seekord siis Piibel luterlikus traditsioonis.

Head lugemist!


Tänases numbris:

Munib Younan, Piibel luterlikus traditsioonis.

Vallo Ehasalu, Ain Kaalepit meenutades.

Katri Aaslav-Tepandi, „Me oleme teel Taevariigi poole“ (Am 8:4–8; Mt 13:44–46).

Veebiseminar uurib kristlaste vastutust ja ressursse tõrjuvale retoorikale vastu seismiseks.

Juhtkirja foto: Ergo Naab


Rubriigist „Arhiiv“ leiab ajakirja varasemate numbrite juhtkirjad koos sisukordadega ja viidetega tekstidele. Vaata ka 2011.–2019. aasta sisukorda ja registrit autorite järgi.

Kutsume jätkuvalt ajakirja Kirik & Teoloogia väljaandmist toetama! Hakka meie püsiannetajaks!

Soovitatud:

English