ISSN 2228-1975
Search

Jumal on Jumal (nr 141/ 22.8.2014)

taevasaugust
Foto: Urmas Nõmmik

Nii lihtsalt lähevad meie silmad eneste peale. Iseenda suutmise, uskumise, tõe ja tarkuse peale. Tarkuse peale, mis oma tervemõistuslikkuses tahab kontrollida Jumalatki. See terviklikkus, mida ise loome, tundub meile nii väärtuslik ja kindel. See, mis aga tõepoolest loeb, on evangeeliumi kütkestav sõnum: Jumala armuline, armastust täis toimimine!

Toimetuskolleegiumi liige Thomas-Andreas Põder kirjutab tänases jutluses Iisraelist, evangeeliumist ja ajaloost. Ta ütleb, et nii ajaloo ja meie elu, aga ka kirikliku ühtsuse ja terviklikkuse rajajaks on end evangeeliumis armuliselt kinkiv Jumal ise: „See, mis kristlasi ühendab ja kokku liidab, on evangeelium – mitte kiriku traditsioon, mitte inimeste isiklik otsus ja valik“.

Toimetuskolleegiumi liige Kadri Lääs tõukub tänases arvamusloos Saksamaal elavnenud eutanaasiadebatist, mille taga on tagasiastumispalve esitanud Evangeelse Kiriku Saksamaal nõukogu eesistuja õp Nikolaus Schneideri ja tema vähihaige abikaasa isiklik lugu ja olukord. Lääs arutleb tõe ja armastuse suhtelisuse ja suhestatuse üle, osutades, „et kui ükski põhimõtete ja väärtuste turvavõrk ei suuda meid enam kinni püüda, siis Jumala armastus teeb seda alati“.

Tänases numbris võib lugeda ka teist osa Kaitseväe õhuseiredivisjoni kantselei juhataja, teoloog Angela Aljase artiklist „Tõest sünoptilistes evangeeliumites ja Apostlite tegude raamatus“.

Head lugemist!

 

Tänases numbris:

Angela Aljas, Tõest sünoptilistes evangeeliumites ja Apostlite tegude raamatus, 2. osa.

Kadri Lääs, Tõe ja armastuse relatiivsus.

Thomas-Andreas Põder, Iisrael, evangeelium ja ajalugu (Rm 11:25-32).

Lisaks täiendused rubriiki „Uudised ja oikumeenia“.

 

Rubriigist „Arhiiv“ leiab ajakirja varasemate numbrite juhtkirjad koos sisukordadega ja viidetega tekstidele. Vaata ka 2011.–2013. aasta sisukorda ja registrit autorite järgi.

Soovitatud:

English