ISSN 2228-1975
Search

Dünaamiline Jumala riik (nr 9/ 10.2.2012)

Foto: Evelyn Nõmmik

 

Head lugejad, tänane ajakirjanumber jätkab suuresti seda, mis algas eelmises numbris. Kui eelmisel korral andis Evangeelsete Kirikute Osaduse Euroopas peasekretär Michael Bünker ülevaate EKOE sisust ja tegevusest, siis täna on meil suurepärane võimalus tuua teieni tema jutlus, mille ta pidas seoses EKOE täiskogu ettevalmistava istungiga Jaani kirikus Tallinnas. Oma jutlust alustab ta Saamueli uue kuninga otsingutega, mis ju seotud Iisraelile tuleva päästega. Meiegi peaksime valmis olema päästja tulekuks ootamatul viisil, mitte superstaari otsivate saadete abil, vaid olles avatud Jumala vabale armule.

Eelmises numbris alustatuga jätkab ka Alar Laats, kui kirjutab Eesti teoloogilise mõtte ajaloost 20. sajandil. Ei ole midagi paremat võimalusest kogeda teoloogilise mõtte mitmekesisust ja dünaamilisust. Alar Laatsi kirjutise kolmas ja ühtlasi viimane osa ilmub järgmisel reedel. Anname juba ette teada, et meie veebiajakirja tulevas kahes numbris käsitletakse arvamuslugudes lähemalt Tartu Ülikooli usuteaduskonda, Läti teoloogiliste kõrgkoolide tänapäeva, EELK Usuteaduse Instituudi olevikku ja tulevikku ning EELK hariduspoliitikat.

Kirik & Teoloogia arvamuslugu on täna EEKBL liikmelt Einike Pillilt, kes juhib meie tähelepanu „jätkusuutlikkusele koguduses“. Ta kirjutab: „Erinevad põlvkonnad koguduses asetavad meid küsimuse ette, kas näeme Jumala riiki dünaamilise või staatilisena, muutuva või alati samasugusena. Kas tõeline kristlane on nagu meie? Või võib ta ka teistmoodi olla?“ Olgu vabadus, mis dünaamilisest Jumala riigist kiirgub meie olemisse, meile meeldetuletuseks ja juhtmõtteks eelolevaks nädalavahetuseks.

 

Tänases numbris:

Alar Laats, Eesti teoloogiline mõte 20. sajandil (2. osa).

Michael Bünker, Jumala vaba arm (1Sm 16:1–13).

Einike Pilli, Jätkusuutlikkusest koguduses.

Lisaks täiendused rubriiki „Uudised ja oikumeenia“.

Rubriigist „Arhiiv“ leiab ajakirja varasemate numbrite juhtkirjad koos sisukordadega ja viidetega tekstidele.

 

Soovitatud:

English