ISSN 2228-1975
Search

Jõulud on rõõmusõnum! (nr 520/ 24.12.2021)

Kuidas taibata jõulusid? Jõulud on sõnum, jõulud on tunnistus. Kuidas lugeda jõulusid? Jõulud on rõõm, on evangeelium! Muutumatu rõõmusõnum aastast aastasse, läbi heitlike aegade ja muutlike ajastute.

Tänase numbriga jätame lugejale jõulujutluse, mille autoriteks on Jaanus Noormägi ja Ilona Merzin: „Jõulud on sõnum sellest, kuidas Jumal on inimest usaldanud, andnud iseennast inimeste kätte kaitsetu lapsena. Ehk oled sinagi kogenud seda usaldust, mis on pisikestel lastel, kui nad meid kallistavad. /…/ Jõulud on tunnistus sellest, kuidas Jumal meid armastab: lapseliku kiindumusega, põsk põse vastas, käsi ümber kaela. Sellisel viisil on Jumal meid usaldanud. Hellalt ja jäägitult. /…/ Jõulude sõnum kinnitab meile, et Jumal on meid usaldanud. Sellise hellusega, mis on Jeesuslapsel oma ema vastu, hellusega, mis on igal väikesel lapsel oma ema vastu. Seepärast võime meiegi usaldada Teda. /…/ Jõulude rõõmu saavad taibata nii vägevad kui ka kõige väetimad, sellest saavad osa nii rikkad ja ilusad, kui ka need, kes on koormatud ja vaevatud. Seetõttu ongi jõulude kogu sõnum tegelikult evangeelium, see ongi rõõmus sõnum, ei muud.“

Jaanus Noormägi ja Ilona Merzin, Jõulujutlus (Lk 2:6–7).

Foto: Ilona Merzin, „Jumalaema ikoon“ (selle kohta vaata SIIT).


Ajakiri Kirik & Teoloogia kutsub arvamust avaldama  meie ajakiri on avatud kaastöödele.

Kutsume jätkuvalt ajakirja Kirik & Teoloogia väljaandmist toetama! Hakka meie püsiannetajaks!

Rubriigist „Arhiiv“ leiab ajakirja varasemate numbrite juhtkirjad koos sisukordadega ja viidetega tekstidele. Vaata ka 2011.–2020. aasta sisukorda ja registrit autorite järgi.

Soovitatud:

English