ISSN 2228-1975
Search

Tammsaare muuseumis esitleti Anton Hansen Tammsaare näidendi „Juudit“ uut väljaannet

Kolmapäeval, 8. detsembril toimus Tallinnas Tammsaare majamuuseumis raamatuesitlus, kus esitleti Tammsaare näidendi „Juudi“ uut, akadeemilist väljaannet. Selle on koostanud kirjandusteadlane Maarja Vaino ja teoloog Jaan Lahe. Näidendile on lisatud nii religiooniloolised ja piibliteaduslikud- kui ka kirjandusteaduslikud kommentaarid ja põhjalik järelsõna, mis käsitleb nii „Juuditi“ sünnilugu ja selle kohta Eesti- ning maailmakirjanduse kontekstis, kui ka Piibli Juuditi raamatut, mis Tammsaare teost inspireerinud. Raamatu on andnud välja Tallinna Kirjanduskeskus, mille direktoriks on Maarja Vaino. Esitlusel pidasid lühiettekande mõlemad teose väljaandjad. „Juudit“ uusväljaanne ilmus seoses teose sajanda aastapäevaga. Kajastusi teosest võib leida SIIN ja SIIN.  Näidendi suhet samanimelise piibliraamatuga on käsitletud ka ajakirjas Kirik ja Teoloogia (vaata SIIN).

Soovitatud:

English