ISSN 2228-1975
Search

Usuteaduskonna õppejõud tutvustavad Paul Tillichi pärandit

Tartu Ülikooli kirjastuselt on juba peatselt ilmumas uus raamat – Paul Tillichi „Julgus olla“, mille on tõlkinud Anu Põldsam ja millele on saatesõna kirjutanud Anne Kull. Jaan Lahe on koostanud Paul Tillichi valitud esseede kogumiku „Religioon ja kultuur“. Esseed on pärit Paul Tillichi erinevatest eluperioodidest ning need on tõlkinud kogumiku koostaja koos Anne Burghardtiga. Ülipõhjaliku järelsõna ja kommentaarid on kogumikule kirjutanud Jaan Lahe ning raamat ilmub kõige eelduste kohaselt järgmisel aastal kirjastuselt Ilmamaa.

Alates käesolevast suvest on Jaan Lahe alustanud Paul Tillichi elu ja tööd tutvustavat raadiosaadete sarja Raadio 7-s. Sari kannab nimetust „Aja silm“, saatejuhiks on Helle Aan ning järgmine saade on eetris juba sel laupäeval, 28. augustil kell 10.00. Saated onjärelkuulatavad Raadio 7 kodulekeküljelt.

Septembrist alustab Jaan Lahe ka Paul Tillichi elu ja tööd tutvustavat loengukursust Vabas Akadeemias. Loengud hakkavad toimuma reede õhtuti kell 18.15 üle nädala Tartu Katoliku Kultuurikojas (Jakobi 41) ning neid kannab üle ka Postimehe televisioon. Esimene loeng toimub reedel, 10. septembril kell 18.15.


Usuteaduskonna taasavamisest möödub sel sügisel 30 aastat. Seda sündmust tähistatakse mitmete sündmustega: toimub loengusari usuteaduskonna vilistlaste ja õppejõududega (9. septembrist 16. detsembrini üle nädala neljapäeviti), professor Christoph Markschies peab loengu Adolf von Harnacki 170. sünniaastapäeva puhul (29.09), käärlõiked usuteaduskonna õppejõudude portreedest (avatud al 2.10), usuteadlaste konverents (1.10), vilistlasõhtu (1.10). Vaata lisa: https://sisu.ut.ee/usuteaduskond30

Soovitatud:

English