ISSN 2228-1975
Search

Kirikute Maailmanõukogu kutsub tungivalt üles tagama õiglusele ja Mägi-Karabahhi elanike inimõigustele tuginevat püsivat rahu

Foto: KMN/Marianne Ejdersten

Kirikute Maailmanõukogu (KMN) täitevkomitee tegi rahumeelsusele ja tarkusele üles kutsuva avalduse pärast Aserbaidžaani, Armeenia ja Venemaa juhtide vahel välja kuulutatud kokkulepet, mis lõpetas Mägi-Karabahhi/Artsahhi eest kuue nädala jooksul peetud intensiivse võitluse. Tervitades verevalamise ja hävitamise lõppu, kutsus täitevkomitee üles püüdlema „püsiva rahu poole, mis oleks rajatud õiglusele ja Mägi-Karabahhi/Artsahhi ja laiema piirkonna elanike inimõigustele“.

„Me ühineme kõigi armeenlaste patriarhi ja katoolikose, Tema Pühaduse Karekin II-ga, palvetades tarkuse, ühtsuse ja rahu eest,“ seisab avalduses. „Me kurvastame kõigi nende pärast, kes on kandnud kohutavaid kaotusi mitte ainult 27. septembril taas alanud võitlustes, vaid kogu pika ajaloo jooksul aset leidnud võitlustes enesemääramisvõimaluste eest piirkonnas, kus iga kalli elu kaotus ainult süvendab vaenu kinnistumist.“

KMN on solidaarne armeenia kogukondadega, keda ähvardab nende liikmete vastu suunatud järjekordne genotsiid. „Me oleme toeks ja aitame kaasa piirkonna kirikute jätkuvale teenimisele ja tunnistusele ning palume, et kirikujuhtidele antaks tugevust ja tarkust, et oma inimesi sellest kriisist läbi viia.“

Allikas KMN

Loe avalduse teksti täismahus siit.

Soovitatud:

English