ISSN 2228-1975
Search

Kurhessen-Waldecki Evangeelne Kirik sai uue piiskopi

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku ametlik partnerkirik Saksamaal, Kurhessen-Waldecki Evangeelne Kirik sai 9. mail uue piiskopi. Senine piiskop Martin Hein (65) läheb septembris peale 19-aastast ametiaega emerituuri.

Piiskopiks valiti Beate Hofmann, kes töötab hetkel Wuppertal/Betheli kirikliku kõrgkooli diakooniateaduste professorina. Ta on aktiivne paljudes nõukogudes ja komisjonides, mis tegelevad diakoonia ja täiskasvanuharidusega.  Hofmann on 55-aastane ja ta on esimene naine, kes asub Kurhessen-Waldecki maakiriku piiskopiametisse.

Hofmanni vastaskandidaat oli praost Annegret Puttkammer. Hofmann sai teises valimisvoorus 84 häälest 78 häält, ületades sellega suurelt vajaliku kahekolmandiku toetuse. Kuna juba esimeses voorus sai nähtavaks Hofmanni suur edumaa (vastavalt 55 ja 25 häält), võttis Annegret Puttkammer enne teist vooru oma kandidatuuri tagasi.

Ametist lahkuv piiskop Hein õnnitles Hofmanni ülekaaluka valimistulemuse puhul, nimetades seda märgiks suurest usaldusest. Hofmanni sõnul on tal ameti ees suur respekt ja et ta võtab selle ülesande vastu „alandlikkuse ja julgusega“. Seejuures soovib ta sinodi liikmete tuge palvete, heade ideede ja vajaliku kriitika näol, aga ka avatuse näol Jumala Vaimule ja tema uuendavale väele.

Ta ütles, et olla esimese naisena maakiriku juhiks tundub talle millegi erilisena, samas tundvat ta aga ka kõrgeid ootusi. Hofmann soovib oma esimesel ametiaastal kohtuda võimalikult paljude inimestega kirikus ja eelkõige tähelepanelikult kuulata, kus probleeme ja raskusi, aga ka võimalusi nähakse. Ta ütles, et ta rõõmustab koostöö üle meedia, poliitika ja kodanikuühiskonnaga ning katoliiklastest, juutidest ja moslemitest naabritega. Hofmann seatakse ametisse Kasseli Martini kirikus 29. septembril 2019.

Saksamaa keskosas asuval Kurhessen-Waldecki maakirikul on 800 000 liiget; maakiriku senine piiskop Martin Hein on külastanud korduvalt Eesti Evangeelset Luterlikku Kirikut.

Vt ka 13.-19.05.2019 on EELK-l külas delegatsioon Saksamaalt Kurhessen-Waldecki Evangeelsest Kirikust (EELK koduleht).


Soovitatud:

English