Uudised ja oikumeenia

Ilmus raamat Mithrase kultusest

Möödunud kuul ilmus Eesti Keele Sihtasutuse väljaandena Saksa ajaloolase, teoloogi ja religiooniloolase Manfred Claussi raamat „Mithras. Kultus ja müsteerium“. Raamatu on tõlkinud ja järelsõnaga varustanud dr Jaan Lahe, kes on ka ise avaldanud arvukalt uurimusi tollest Rooma keisririigis levinud kultusest ning selle on toimetanud teoloogiadoktor Aira Võsa. Raamat on mõeldud laiale lugejaskonnale, kes huvitub antiikajaloost ja tollastest religioonidest. Senini oli raamat tõlgitud üksnes inglise keelde, ent Saksamaal on sellest ilmunud mitu trükki. Raamatu näol on tegemist ühe terviklikuma käsitlusega Mithrase kultusest, mis senini on ilmunud.

Manfred Clauss ei ole ajakirja Kirik & Teoloogia lugejatele tundmatu. Kirik & Teoloogia on avaldanud arvustused kahe tema raamatu kohta: „Kristlased, ketserid, paganad ja teised ehk võitlus õige ristiusu pärast“ ja „Athanasius – kompromissitu pühak“. Samuti on Jaan Lahe tutvustanud ajakirja Kirik & Teoloogia veergudel ka Mithrase kultust: Mithras – ühe antiikse kultuse olemus ja ajalugu, 1. osa, 2. osa, 3. osa.

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Viimati lisatud

Biblein10
Piibel õigeusu kirikus ja teoloogias
Eleni Kasselouri-Hatzivassiliadi
Vallo Ehasalu
Piiskopiametist ja piiskopkondadest
Vallo Ehasalu
Tiit Kuusemaa
Eesti Evangeelne Luterlik Kirik – kes me oleme?
Tiit Kuusemaa
lwf-new-logo
Kaastunne
Marjaana Toiviainen
English