ISSN 2228-1975
Search

Euroopa kristliku koolihariduse arvamusliidrid kogunevad Tallinnas

23.-24. novembril toimub Tallinnas Euroopa katuseorganisatsiooni International Association for Christian Education (www.int-v.org) aastakoosolek ja sümpoosion Contributions of Christian schools to a solidary society” (vt lisatud kava), mille kohalikuks korraldajaks on Eesti Kristlike Erakoolide Liit (www.kristlik.edu.ee).

Vasakult Michael Jacobs, sekretär, Piet Jansen, vastvalitud president, Gerhard Pfeiffer lahkuv president. Foto: Triin Käpp

Üle Euroopa tuleb kokku 30 kristlike koolide piirkondlike ja riiklike ühenduste esindajat – Saksamaalt, Iirimaalt, Poolast, Leedust, Inglismaalt, Austriast jm. Teiste seas ka Holland (www.verus.nl), kus kristlikud koolid moodustavad koguni 2/3 riiklikust koolivõrgust. Naaberriikidest on esindatud Soome, Läti, Leedu ja Rootsi kristlike koolide ühendused. Külalisi tervitab EELK peapiiskop Urmas Viilma, neile antakse ülevaade Eesti haridusüsteemist ning tutvustatakse kohalikke kristlikke koole.

Foto: Triin Käpp

Üritust toetab meetme „EV100 rahvusvaheliste katusorganisatsioonide suursündmuste konkurss” raames Kodanikuühiskonna Sihtasutus ning Eesti Kirikute Nõukogu.

Eesti Kristlike Erakoolide Liit (www.kristlik.edu.ee) on erakooli pidajate ühendus, mis toetab liikmete koostööd oikumeenilises vaimus ning arendab kristlikel väärtusel põhineva hariduse andmist Eestis. Meie üheksas kristlikus koolis õpib õppeaastal 2018/2019 kokku 1650 õpilast, kristlike lasteaedade õpilasi on kokku 235. Kristlike koolide õpilaste arv kasvas võrreldes möödunud õppeaastaga (2017/2018) 165 õpilase võrra. Lisaks eelkoolide ja huvikoolide õpilased.

Täpsem info: Tarvo Siilaberg (EKEL juhatuse liige), tarvo@luterlik.edu.ee, 53487681.

 

Soovitatud:

English