ISSN 2228-1975
Search

Novi Sadis toimub Euroopa Kirikute Konverentsi täiskogu. Otseülekanded oikumeeniliselt suursündmuselt internetis

31. maist kuni 6. juunini 2018 toimub Novi Sadis Serbias Euroopa Kirikute Konverentsi (the Conference of European Churches, CEC) peaassamblee ehk täiskogu teemal „Te peate olema minu tunnistajad” (Ap 1:).

Täiskogu on Euroopa Kirikute Konverentsi tähtsaim juhtorgan, mis langetab otsuseid olulistes küsimustes ja määratleb konverentsi tegevuse tulevikusuunad. Euroopa Kirikute Konverents ühendab ca 115 õigusu, protestantlikku, anglikaani ja vana katoliku kirikut kõigist Euroopa maadest, lisanduvad kohalikud kirikute nõukogud erinevatest maadest jt partnerorganisatsioonid (ühtekokku 40). Konverents loodi aastal 1959 ja selle keskused on Brüsselis ja Starsbourg’is.

Novi Sadi on kogunenud kirikute esindajad, oikumeenilised jt partenerorganisatsionid üle Euroopa. Täiskogu võõrustajaks on CEC-i liikmeskirikud Serbias, sh Serbia Õigeusu Kirik ning Vojvodina piirkonna kirikud – Reformeeritud Kristlik Kirik Serbias ja Montenegros, Augsburgi Usutunnistuse Slovaki Evangeelne Kirik ja Ühinenud Metodisti Kirik Serbias.

Uudiseid ja teisi täiskoguga seotud materjale leiab täiskogu ametlikult kodulehelt nii inglise, saksa, vene kui prantsuse keeles. Otseülekande leiab siit ja ülekande ajakava siit.

Muu hulgas võib näha otseülekandes esmaspäeval kl 11–13.15 (Eesti aja järgi) peaettekannet, mille peab Uppsala peapiiskop dr Antje Jackelén Rootsi evangeelsest luterlikust kirikust ning kaasettekannet, mille peab Tauri Tölpt Eesti Apostlik-Õigeusu Kirikust.

Eesti Evangeelsest Luterlikust Kirikust osalevad ametliku delegaadina õp Anne Burghardt, ettevalmistustoimkonna liikmena Triin Salum Laste- ja Noortetöö Ühendusest ning stjuuardina-abilisena Anna Maria Salong Jaani kogudusest. Eesti Kirikute Nõukogu esindab Novi Sadis täitevsekretär pastor Ruudi Leinus.

Soovitatud:

English