ISSN 2228-1975
Search

Ilmus piibliteksti uuringuid tutvustav väljaanne

Ilmus eestikeelne Vana Testamendi ja Uue Testamendi tekstiuuringute ajalugu ja Saksa Piibliseltsi teadusväljaandeid tutvustav 30 leheküljeline brožüür. Selles antakse lühiülevaade nii Biblia Hebraica (BHS) kujunemisloost kui tuleviku projekti (Biblia Hebraica Quinta) väljavaadetest. Samuti käsitletakse Nestle-Alandi väljaannete Novum Testamentum Graece ja Ühinenud Piibliseltside väljaande Greek New Testament’i ajalugu ja olulisust tänapäeval. Selle materjali eestikeelne tõlge on tehtud Eesti Piibliseltsi uue piiblitõlkeprojekti raames ja on mõeldud õppematerjaliks nii kirikutes kui teoloogilistes õppeasutustues.

Väljaannet „Piibliteksti uuringud” esitletakse Eesti Rahvusraamatukogus 14. detsembril  kell 17.30 „Jõulukuu raamatunädalal” (12–16 detsember, 2017).

 

Soovitatud:

English