ISSN 2228-1975
Search

Hõimurahvaste palvepäeva oikumeeniline palvus.

Pühapäeval, 15. oktoobril kell 15 toimub Tallinna Jaani kirikus hõimurahvaste palvepäeva oikumeeniline palvus. Kaasa teenivad Tallinna koguduste ja Eesti Kirikute Nõukogu liikmeskirikute esindajad. Jutlustab pikaajaline hõimurahvaste misjonär Juha Väliaho. Muusikaga teenib EELK Keila Miikaeli koguduse soome-ugri laulurühm Sauelt.

 

 

 

HÕIMURAHVASTE PALVEPÄEVA LÄKITUS

Ja see käsk on meil temalt endalt, et kes armastab Jumalat, armastagu ka oma venda! 1Jh 4:21

Eesti Kirikute Nõukogu, Eesti Evangeelne Allianss ja Eesti Piibliselts kutsuvad üles pühapäeval, 15. oktoobril palvetama Eestimaa kirikute jumalateenistustel meie sugulasrahvaste pärast. Hõimurahvaste palvepäeva ühine jumalateenistus toimub kell 15 Tallinna Jaani kirikus.

Apostel Johannes juhib meie tähelepanu sellele, et kes armastab Jumalat, peab armastama ka oma venda. Kristlastena kuulutame inimestele Jumala armastust, kes on oma Pojas Jeesuses Kristuses inimkonna lepitanud. Jumala lastena armastame oma Jumalat. Jumalat tõeliselt armastades ei tohi me aga unustada oma venda kui ligimest. Alles teda armastades tunnistame, et armastame Jumalat.

Hõimurahvaste palvepäeval saame oma armastust Jumala vastu kinnitada sellega, et palvetame oma vendade-õdede, meie hõimurahvaste eest. Mõelgem täna palves sugulasrahvastele Venemaal, Soomes, Ungaris ja mujal maailma eri paikades, aga ka Eestimaal. Palvetagem, et Jumala armastus puudutaks igat inimest, igat rahvast.

Jumala Vaim muudab meid kõiki üheks jumalarahvaks meie rahvusest hoolimata. Hõimurahvaste ühistöös on palju neid, kes oma armastusega Jumala ja inimese vastu on olnud meile eeskujuks. Oleme tänulikud, et Eestimaa kristlased on toetanud koguduste tööd, piiblitõlketööd, töötegijate koolitamist ja on kaasas veel paljudes tegevustes.

Jätkakem oma palveid, et paljude meie sugulasrahvaste palvesoovid saaksid vastatud ja me saaksime jätkuvalt väljendada oma armastust nii Jumala kui ka vendade vastu. Olgu meie ühine töö hõimurahvaste heaks Jumala õnnistuse ja Tema juhtimise all.

Jumala õnnistust soovides

Andres Põder, Eesti Kirikute Nõukogu, President

Mihkel Kukk, Eesti Evangeelne Allianss, President

Tiit Salumäe, Eesti Piibliselts, President

 

Oktoobrikuus Issanda aastal 2017

Soovitatud:

English