ISSN 2228-1975
Search

7. – 8. septembril tähistatakse konverentsiga naiste ordinatsiooni 50. aastapäeva EELK-s

Ühendus Naised Teoloogias korraldab tuleval nädalal Tallinnas rahvusvahelise konverentsi, et tähistada 50 aastat naiste ordinatsiooni Eesti Evangeelses Luterlikus Kirikus. 16. novembril 1967 ordineeriti esimese naisena EELK vaimulikuks Laine Villenthal, kes alustas teenimist Võru Misso abikiriku jutlustajana  ning hiljem EELK Pindi koguduse õpetaja ning Petseri koguduse hooldajaõpetajana.

Konverentsi „Reformatsiooni viljad ja väljakutsed: 50 aastat naiste ordinatsiooni ja 500 aastat reformatsiooni”ettekanded käsitlevad erinevaid ajaloolisi ja kaasaegseid kogemusi ning kaalutlusi seoses naiste ordinatsiooniga eri maades (Eesti, Ungari, Soome, Poola, Läti, Saksamaa, Suurbritannia, Rootsi); hermeneutika ja eksegeesi sõlmküsimusi tänapäeval ja minevikus; probleeme, mis sunnivad ühiskondi ja kirikuid muutuma, jmt. Konverentsi eesmärgiks on olla hariv ja inspireeriv sündmus, mis julgustab nii kirikuid kui nende liikmeid Martin Lutheri jätkuva reformatsiooni ja uuenemise vaimus.

Esinejaid on kutsutud nii akadeemilisest maailmast kui ka kirikutest, nende seas peapiiskop dr Antje Jackelén Rootsist, piiskop dr Tamás Fabiny Ungarist, Läti Ülikooli usuteaduskonna dekaan prof dr Dace Balode, prof dr Marianne Bjelland Kartzow (Oslo Ülikool), dr Mikko Ketola (Helsinki Ülikool), õp dr Elaine Neuenfeldt Luterlikust Maailmaliidust ja mitmed teised nii Eestist kui välismaalt. Konverents toimub 7.-8. septembril 2017 Tallinnas Eesti Metodisti Kiriku keskuses (Narva mnt 51),.

Konverentsi töökeelteks on eesti ja inglise, ettekannetel on sünkroontõlge.

 

Soovitatud:

English