ISSN 2228-1975
Search

Avatud registreerimine konverentsile „Reformatsiooni viljad ja väljakutsed”

Kutsume Teid osalema konverentsil „Reformatsiooni viljad ja väljakutsed: 50 aastat naiste ordinatsiooni ja 500 aastat reformatsiooni”. Konverents toimub Tallinnas Eesti Metodisti Kiriku keskuses (Narva mnt 51), 7.-8. septembril 2017.

Konverents tähistab naiste ordinatsiooni 50. aastapäeva ning ja arutleb jätkuva reformatsiooni uute ja vanade väljakutsete üle selle 500. aastapäeval.

Esinejaid on kutsutud nii akadeemilisest maailmast kui ka kirikutest, nende seas peapiiskop dr Antje Jackelén Rootsist, piiskop dr Tamás Fabiny Ungarist, Läti Ülikooli usuteaduskonna dekaan prof dr Dace Balode, prof dr Marianne Bjelland Kartzow (Oslo Ülikool), dr Mikko Ketola (Helsinki Ülikool), õp dr Elaine Neuenfeldt Luterlikust Maailmaliidust ja mitmed teised nii Eestist kui välismaalt.

Ettekanded käsitlevad erinevaid ajaloolisi ja kaasaegseid kogemusi ja kaalutlusi seoses naiste ordinatsiooniga eri maades (Eesti, Ungari, Soome, Poola, Läti, Saksamaa, Suurbritannia), hermeneutika ja eksegeesi sõlmküsimusi tänapäeval ja minevikus, probleeme, mis sunnivad ühiskondi ja kirikuid muutuma, jmt. Konverentsi eesmärgiks on olla hariv ja inspireeriv sündmus, mis julgustab nii kirikuid kui nende liikmeid Martin Lutheri jätkuva reformatsiooni ja uuenemise vaimus.

Teretulnud on ka külalised meie oikumeenilistest partnerkirikutest, teoloogiatudengid nii Eestist kui välismaalt ja inimesed, kes on lihtsalt huvitatud, kuidas me üheskoos – nii religioossed kui ka mitte-religioossed inimesed – loome meie ühise maailma.

Konverentsi töökeelteks on eesti ja inglise, ettekannetel on sünkroontõlge.

Registreerida konverentsile saab siit »

 

Lugupidamisega

Ühendus Naised Teoloogias

Soovitatud:

English