ISSN 2228-1975
Search

Rooma paavst ja Luterliku Maailmaliidu president tähistavad 31. oktoobril 2016 Lundis ühiselt reformatsiooni aastapäeva

Lundi toomkirik (foto: Creative Commons)
Lundi toomkirik (foto: Creative Commons)

Luterlik Maailmaliit (LML) ja Rooma-Katoliku Kirik tähistavad 31. oktoobril 2016 Lundis ühise oikumeenilise mälestusteenistusega reformatsiooni 500. juubeliaasta algust.

Ühise mälestusürituse eesmärgiks on rõhutada katoliiklaste ja luterlaste vaheliste oikumeeniliste sidemete tugevust ning dialoogi positiivset mõju mõlemale osapoolele, seda eriti reformatsiooni 500. aastapäeva valguses. Üritus koosneb kahest osast: ühisest palveteenistusest Lundi katedraalis ja avalikust üritusest Malmö Arenal.

Lundi katedraalis toimuva jumalateenistuse aluseks on liturgiline materjal Ühine palve (Common Prayer), mis on koostatud luterlaste ja katoliiklaste rahvusvahelise dialoogi raporti „Konfliktist osaduseni –  ühine luterlik-katoliiklik reformatsiooni meenutamine 2017. aastal“ põhjal. Malmö Arena üritus keskendub teemadele nagu ühine usutunnistamine ja teenimine kõikjal maailmas. Ühist palveteenistust ja Malmö Arena üritust juhivad paavst Franciscus, LML-i president piiskop Dr Munib A. Younan ja LML peasekretär Dr Martin Junge koos katoliku kiriku Stockholmi piiskopkonna ja Rootsi kiriku piiskoppidega.

Malmö Arena mahutab 10 000 pealtvaatajat ja piletite müügist saadav tulu läheb Luterliku Maailmaliidu ja Caritas Internationalise Süüria põgenikele suunatud projektide toetuseks Lähis-Idas.

Jälgi sündmust kasutades meediakanaleid Facebook, Twitter ja Instagram

#Togetherinhope #Lund2016

 

Allikas: https://www.lutheranworld.org/lund2016

 

Soovitatud:

English