ISSN 2228-1975
Search

EKOE Läti Evangeelse Luterliku Kiriku otsusest naiste ordinatsiooni kohta

geke-logo-2-300x295

3. juunil 2016 said Evangeelsete Kirikute Osaduse Euroopas (EKOE) esindajad pressi vahendus teada, et Läti Evangeelne Luterlik Kirik (LELK) lubab tulevikus vaid meestel saada kirikuõpetajateks.

EKOE on äärmiselt murelik sellise arengu tõttu. Suures enamuses EKOE kirikutest, sh ka Baltimaade kirikutes ordineeritakse naisi sõna ja sakramendi teenistusse. Kirikuosadus selles riigis, regioonis ning EKOE liikmeskirikute vahel kannatab LELK-i otsuse tulemusena.

EKOE vaatepunktist on põhiline probleem see, kas LELK tunnistab kirikuosaduse teiste liikmeskirikute naiste ordinatsiooni sõna ja sakramendi teenistusse täielikult. 11. juunil 2016 EKOE nõukogu kohtumisel Roomas kirjutas EKOE presiidium kirja LELK-ile, kus EKOE nõuab siduvat vastust sellele küsimusele ning pakub külastust Läti kirikusse, et arutada seda teemat isiklikult.

Soovitatud:

English