ISSN 2228-1975
Search

Teade: Toimub raamatu „Aitav kohtumine I” esitlus ja prof Paavo Kettuneni loeng

13078358_10153391602862251_564950698_oKõik hingehoiust huvitatud on oodatud 14.05.2016 kell 12.30 EELK Usuteaduse Instituuti prof Paavo Kettuneni raamatu „Aitav kohtumine I. Hingehoiu alused ja teoloogia“ eestikeelse väljaande esitlusele. Raamat ilmub instituudi õppekirjanduse sarja 13. väljaandena. Raamatu tõlkija on vaimulik ja hingehoidja Urmas Oras, keeletoimetaja Kairi Tamuri ning kujundaja ja küljendaja Külli Saard.

„Aitav kohtumine I“ on hingehoiu ulatuslik ja nüüdisaegne infopakett. See on mõeldud kiriku töötegijatele ning neile, kes valmistuvad tööks kirikus, aga ka kõigile, kes soovivad aidata meie aja inimest tema kannatustes, pöörates tähelepanu kristlikule usule ja teoloogia pakutud taustsüsteemile.

„Aitav kohtumine I“ keskendub hingehoiu lähtekohtadele, ajaloole ja teoloogiale. See raamat jutustab, kuidas moodustub hingehoidlik suhe ja kuidas saab kogudus talitada hingehoidlikult. Teos annab lugejale hea ettevalmistuse tänapäeva hingehoiule esitatavate väljakutsete käsitlemiseks.

Paavo Kettunen on Ida-Soome Ülikooli praktilise teoloogia professor ja vaimulik. Ta on hinnatud hingehoiu uurija ja õppejõud, kes on kirjutanud mh raamatud „Kätketty ja vaiettu. Suomalainen hengellinen häpeä“ („Varjatud ja vaikitud. Soome vaimulik häbi“, 2011) ja „Suomalainen rippi“ („Soome piht“, 1998). Kettunen on pastoraalpsühholoogia spetsialist, kes on teinud praktilist hingehoiutööd üliõpilaste seas ja haiglas ning tegutsenud superviisorina. Paavo Kettunen on pidanud külalisõppejõuna loenguid ka EELK Usuteaduse Instituudis.

Esitluse järel, kell 13.30 peab prof Paavo Kettunen avatud loengu „Muutunud väljakutsed hingehoiule muutuvas kirikus“. Loeng toimub soome keeles tõlkega eesti keelde. Kõik huvilised on teretulnud.

Esitlusel on võimalik raamatut osta soodushinnaga.

Soovitatud:

English