ISSN 2228-1975

EELK Usuteaduse Instituudi nõukogu koosolekul valiti neli korralist professorit

EELK Usuteaduse Instituudi nõukogu koosolekul 26. mail valiti neli korralist professorit: dr Arne Hiob ja dr Thomas-Andreas Põder süstemaatilise teoloogia õppetooli professoriteks ning dr Riho Saard ja dr Priit Rohtmets kirikuloo õppetooli professoriteks. Kõik valitud õppejõud said instituudi nõukogult üksmeelse toetuse.

UI-26.mai_-1024x575
Vastvalitud õppejõud Arne Hiob, Riho Saard, Priit Rohtmets (esireas) ja Thomas-Andreas Põder (tagareas) koos rektor Ove Sanderi ja dekaan Randar Tasmuthiga (tagareas)

Rektor dr Ove Sanderi sõnul oli tegemist ajaloolise sündmusega alates Usuteadus Instituudi loomisest saadik. Ta lisas, et see, et kõik neli kandidaati said tugeva toetuse nõukogu liikmetelt ja osutusid valituks, oli tulevikku suunatud otsus, mis tagab teoloogilise hariduse  jätkuvalt kõrge taseme.

Usuteaduse Instituudi nõukogu liige ja üliõpilasesinduse liige dr Katri Aaslav-Tepandi kommenteeris valimisi nõnda: „Usuteaduse Instituut on meie kiriku tulevik, kool on kiriku süda. Siin valmistatakse ette teolooge, hingehoidjaid, kiriku töötegijaid, vaimulikke, õpetajaid. Kooli taseme määravad ära just õppejõud, kes õpetavad, ja üliõpilased, kes õpivad. See seab koolile suure vastutuse. Tuleviku ees. Seepärast oli tänane sündmus väga rõõmustav ja innustav.“

Soovitatud:

English

English