Uudised ja oikumeenia

Soome kirik on poliitikute vastuseisule vaatamata valmis pakkuma ajutist turvapaika väljasaadetud põgenikele

Soome Evangeelse-Luterliku kiriku peapiiskop Kari Mäkinen kinnitas 26. märtsil Soome MTV-le antud intervjuus, et Soome kirik on valmis pakkuma ajutist eluaset neile, kelle varjupaigataotlus on tagasi lükatud, viidates vanakiriklikule tavale pakkuda hädasolijatele kirikutes turvapaika hp drucker treiber herunterladen. „Me ei varja inimesi,“ kinnitas Mäkinen: „Kuid me ei aja ka inimesi kirikust ära.“

Peapiiskopi seisukohavõtt tõi kaasa pahameeletormi mitmete poliitiliste jõudude hulgas, kes tõlgendasid Mäkineni sõnu üleskutsena eirata demokraatlikult valitud riigivõimu esindajate otsuseid elster 2017 download kostenlos. Nad leidsid, et kirik ei peaks sekkuma poliitilistesse küsimustesse. Samuti algatas Põlissoomlaste partei oma Facebooki lehel peapiiskopivastase kampaania all photos icloud.

Turu peapiiskopkonna rahvusvahelise töö sekretär Anssi Nurmi kinnitas Turun Sanomatele antud intervjuus, et kogudused ei kavatse kedagi võimude eest varjama hakata, vaid alati toimitakse koostöös kohalike võimuesindajatega microsoft office 365 student. Kiriku eesmärgiks on tagada abivajajatele juriidiline abi, ajutine majutuspaik ja vajadusel võtta ühendust selle riigi võimudega, kuhu varjupaigataotleja välja saadetakse fifa 20 cannot be downloaded. Soome mitme meediaväljaande teatel on Soome valitsusel muuhulgas kavas võtta varjupaigataotlejatelt õigus kasutada otsuselangetamise protsessi ajal juriidilist nõustajat ja lühendada taotluse tagasilükkamise vaidlustamise tähtaegu Download videos for free for whatsapp.

Peapiiskop Mäkinen mõistab, et viimaste nädalate sündmused Brüsselis suurendavad inimestes hirmusid ja ebakindlust, kuid meenutab ka, et hirm ei kao käskides või kättemaksu läbi firefox kan niet. „Keegi meist ei ole ainult oma kultuuri ja usundi esindaja. Meil kõigil on oma soovid, unelmad, aga ka hirmud. Dialoog toimib ainult võrdsel positsioonil olles music for tonie. Kiriku ülesanne on luua rahu, mitte vaenlase kuvandeid,“ ütles peapiiskop intervjuus MTV-le.

 

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

Toeta ajakirja väljaandmist!
English