ISSN 2228-1975
Search

Seitse veele pühendatud nädalat

WCCLogo3Kristliku traditsiooni järgi on paast aeg, mil valmistuda Kristuse surma ja ülestõusmise tähistamiseks. Sellel ajal paljud inimesed paastuvad, harjutavad mõõdukust või ennastsalgavust, et keskenduda kahetsusele ja pühenduda Jumalale. Veel kui Jumala annil on suur vaimne tähtsus kristlikus traditsioonis, kuid see napp ressurss on ohus ning kättesaamatu miljonitele inimestele kogu maailmas.

Oikumeeniline Veevõrgustik (EWN, Ecumenical Water Network) kutsub kõiki üles mõtisklema vee üle paastuajal (lääne traditsiooni järgi 10. veebruar – 27. märts 2016, ida traditsiooni järgi 14. märts – 1. mai 2016).

Alates 2008. aastast on EWN jaganud iganädalasi refleksioone ja teisi vahendeid vee kohta seitsmeks paastunädalaks ja maailma veepäevaks 22. märtsil.

Kirikute Maailmanõukogu õigluse ja rahu palverännak keskendub 2016. aastal regionaalselt Lähis-Idale. Ka seitse veele pühendatud nädalat viib veeõigluse palverännakule Lähis-Itta, keskendudes eriliselt Palestiinale. Piibellik-teoloogilised refleksioonid ja allikad nende seitsme nädala jaoks lähtuvad Lähis-Ida veekriisist ning arvestavad õigluse ja rahu teemadega.

2016. aastal paastuajal toimuvad seoses veele pühendatud seitsme nädalaga mitmed tegevused Lähis-Idas, eriti Palestiinas. Erinevad ettevõtmised said ühise alguse Jeruusalemmas 10. veebruaril, mil lääne traditsiooni järgi on tuhkapäev.

Allikas KMN.

Loe lisaks Seven Weeks for Water 2016.

Soovitatud:

English