ISSN 2228-1975
Search

Pressiteade: Konverentsi „Maarjamaa – ajaloo teadmusega eilsest homsesse“ registreerumise tähtajani on jäänud vähem kui kuu.

Konverents „Maarjamaa – ajaloo teadmusega eilsest homsesse“ toimub 17.–18. november 2015 Tartu Ülikooli peahoones. Vaata juurdelisatud ajakava ja ettekannete kokkuvõtet. Täpne teave ja registreerumine www.ekn.ee/konverents2015.

Registreerumine hinnaga 25.- eurot kuni 1. novembrini 2015. Üliõpilastele on konverents prii. Üliõpilased, kes soovivad konverentsil toitlustamist (kaks lõunasööki ja kohvipausid) palutakse tasuda 10.- eurot. Kui on osavõtutasu üle jõu, siis on võimalik taotleda prii osalemist. Kõige olulisem on, et kellelgi ei jääks rahanappuses osalemata.

Konverentsi üheks olulisimaks sihtrühmaks on Eesti Kirikute Nõukogu liikmeskirikute vaimulikud ja ilmiktöötegijad. Seda konverentsi ette valmistades mõeldakse väga tõsiselt just teile. Sestap soovitan soojalt konverentsil osaleda. Võtkem seda kui võimalust tuua oma kogemused ja ideed aga ka küsimused ning probleemid kaasteeliste ette ning arutleda üheskoos, kuidas minna ristirahvana edasi selle rahvakillu keskel, kelle teenijateks Jumal meid on kutsunud.

Samas on konverents huvipakkuv hariduslikus mõttes. Juttu tuleb religioonisotsioloogiast, misjoniteoloogiast, kirikuloost, kultuuriloost ja rahvateadusest. Püüdeks on kujundada meie rahva kultuuriliste juurte värsket enesemõistmist ja aidata kaasa väärtuspõhise tuleviku rajamisele. Ajaloost tänapäeva jõudes mõtestatakse võimalusi avada meie tänast usulist ja vaimset seisundit minevikust pärit arusaamade ja tegutsemisviiside ning kaasaegsete kujutelmade koosmõju kirjeldades. Konverentsil esitletakse ja analüüsitakse religioonisotsioloogilise uuringu „Elust, usust ja usuelust 2015“ tulemusi.

Toimub lai valik mõttekodasid:

1. Kristlikud koolid ja noortekultuurid – juhatavad Triin Käpp ja Liivika Simmul

2. E-Kirik? Kristlus meedias – juhatavad Allar Tankler ja Kerstin Kask

3. Kristlik sõnum: sisu ja vorm – juhatavad Katri Aaslav-Tepandi ja Mart Jaanson

4. Kas ajaloost õpitakse? – juhatavad Marju Lepajõe ja Priit Rohtmets

5. Uskumine, kuulumine ja eluviis – juhatavad Tõnu Lehtsaar ja Anne Kull

6. Maarja kirikutes ja kultuuris – Tauno Teder ja Urmas Nagel

 

Kokku saab osaleda neljas mõttekojas.

Konverentsi korraldavad: Eesti Kirikute Nõukogu, Tartu Ülikooli Usuteaduskond, EELK Usuteaduse Instituut ja Pastoraalseminar, EEKBKL Kõrgem Usuteaduslik Seminar ja EMK Teoloogiline Seminar.

Täiendavad küsimused Eerik Jõks, eerik@ekn.ee; 646 10 34, 646 10 28.

Lisainfo: konverentsi materjal_06102015

Soovitatud:

English