ISSN 2228-1975
Search

Toimus Rahvusvahelise Usundiloo Seltsi kongress

23. – 29. augustini toimus Erfurtis Saksamaal Rahvusvahelise Usundiloo Seltsi (International Association for the History of Religions) 21. kongress, mis kandis pealkirja „Religiooni dünaamika minevikus ja tänapäeval“. Kongressil, mis toimus Erfurti ülikooli linnakus, astus ettekannetega üles ligikaudu 1400 delegaati erinevatest maadest, neist ligikaudu pooled väljastpoolt Euroopat. Ettekannete teemadespekter ulatus religiooniuuringute metodoloogiast ja muistse Lähis-Ida ning antiikaja religioonidest kuni uue vaimsuse ja suurte maailmareligioonide tänapäevaste probleemideni. Eestit esindasid professor Ülo Valk, vanemteadur Merili Metsvahi, teadur Atko Remmel ja doktorant Indrek Peedu Tartu Ülikoolist ning ajakirja Kirik & Teoloogia toimetuskolleegiumi liige, dotsent Jaan Lahe Tallinna Ülikoolist, kes pidas ettekande Mithra kultuse päritolu küsimusest.

Rahvusvaheline Usundiloo Selts valis ka uue juhatuse. Seltsi presidendiks on järgnevaks viieks aastaks Tim Jensen Taanist, asepresidentideks Veikko Antonen Soomest ja Mar Marcos Hispaaniast. Usundiloo Seltsi täiskogu võttis seltsi liikmeks vastu ka Leedu Usundiloo Seltsi, mille esindaja Milda Alisauskiene Kaunase Ülikoolist valiti ka seltsi juhatusse.

Rahvusvaheline Usundiloo Selts on maailma suurim religiooniuurijaid ühendav organisatsioon. Seltsi kongressid toimuvad iga viie aasta tagant. Viimane kongress toimus 2010. aastal Torontos ning järgmine toimub 2020. aastal New Yorgis. Eesti Akadeemiline Usundiloo Selts, mis ühendab Eestis tegutsevaid religiooniuurijaid, on rahvusvahelise Usundiloo Seltsi liige.

Soovitatud:

English