ISSN 2228-1975
Search

Kirikud osalevad Arvamusfestivalil Paides

AF_2015_logoTänavune Arvamusfestival toimub 14.–15. augustil Paides. Arvamusfestival on ellu kutsutud ja toimub kodanikualgatusena, mille toimumisse panustavad kümned vabatahtlikud ja toetajad.

Arvamusfestivali korraldajad kirjutavad: “Meid ühendab mõte Arvamusfestivalist kui huvitavate mõtete, uute ideede ja ka uute algatuste kohtumispaigast, mis toob kõigisse neisse, kes arvavad, et “mis nüüd minust, väikesest inimesest, sõltub” julgust ja eneseusku nii arukalt arvata kui ka arukalt otsustada. Me loodame, et Paide Vallimäest saab aastateks augusti kolmandaks nädalaks paik, kuhu tulekut oodatakse, kus sünnivad ja jagatakse mõtteid, mis teevad meie 45 227 ruutkilomeetrist parima paiga.”

Esimene arvamusfestival toimus 2013. aastal.

15. augustil on avatud ka kirikute ala (Keskväljak 1), kus toimuvad järgmised arutelud:

12.00–13.30 Koguduste ja kogukondade roll sõja ning rändega seotud küsimustes.

Millised kohustused paneb meile sõda Ukrainas? Kas kogudused saavad olla abiks kannatanutele? Millised on vaba liikumise valud ja võlud? Kas kirikutel on lahendusi sise- ja välismigratsioonile? Kas Eesti on muulasvaenulik?

Arutelujuht: Jaanus Kangur

14.00–15.30 Alternatiivhariduse tulevik. Kristlikud erakoolid haridusmaastikul.

Kas kristlikud koolid on oht või võimalus? Mida on kristlikel koolidel anda lisaks munitsipaalharidusele? Kas hariduslik mitmekesisus on väärtus, mille nimel pingutada? Kas erakoolide rahastamise võimalused avarduvad? Kristlikud koolid kui kiriku ühtsus.

Arutelujuht: Einike Pilli.

16.00–17.30 Perekonna mõtestamine ja toetamine.

Pere üks olulisemaid väärtusi ning sotsiaalse sidususe ja igasuguse inimelu lähe. Miks ei ole defineeritud perekonnaseaduses “perekonna” mõistet? Kuidas Eesti riik toetab ja väärtustab perede loomist ja püsimist? Miks pered lagunevad? Kas saame vähendada perevägivalda? Kas kaugabielu vaevad on suuremad kui rõõmud?

Arutelujuht: Riina Solman

Sel aastal toimub Arvamufestivalil  ümmarguselt 200 arutelu, lisaks sellele pakutakse ka rikkalikku kultuuriprogrammi. Kõik huvilised on oodatud osalema. Rohkem infot festivali kodulehel www.arvamusfestival.ee.

Soovitatud:

English