ISSN 2228-1975
Search

EELK Usuteaduse Instituudis tähistati professor Randar Tasmuthi 60. sünnipäeva

Esmaspäeval, 1. juunil tähistati EELK Usuteaduse Instituudis professor Randar Tasmuthi 60. sünnipäeva. Juubilari olid tulnud tervitama tema kolleegid, õpilased ja sõbrad. Tervitussõnavõttudega astusid üles Usuteaduse Instituudi rektor dr Ove Sander, EELK piiskop Einar Soone, kes esindas ka välisähetuses viibinud peapiiskoppi Urmas Viilmad, Eesti Piibliseltsi peasekretär Jaan Bärenson,  Ajalehe Eesti Kirik nõukogu esimees Jüri Ehasalu, Tartu Ülikooli usuteaduskonna dekaan professor dr Riho Altnurme, Tallinna Ülikooli religiooniuuringute dotsent dr Jaan Lahe, Randar Tasmuthi ametivennad Gustav Piir, Valdek Johanson ja Ivar-Jaak Salumäe ning Kose koguduse delegatsioon. Kõik sõnavõtjad tuletasid meelde oma eluseikasid, mis neid sünnipäevalapsega seovad ja ka sünnipäevalaps tuletas meelde oma esimesi kohtumisi kõnelejatega ning vaatas tänukõnes tagasi oma eluteele. EELK Usuteaduse Instituut kinkis Randar Tasmuthile teda kujutava portreemaali.

 

Vt veel: Jaan Lahe, Uskuda ja mõista. Laudatio Randar Tasmuthile 60. sünnipäevaks. – Kirik & Teoloogia nr 181 (20.05.2015).

Jaan Lahe, Teejuht akadeemilisel teel. Randar Tasmuth 60. – Eesti Kirik nr 24 (27.05.2015).

 

Soovitatud:

English