ISSN 2228-1975
Search

Euroopa reformatsioonilinnad nüüd koos leheküljel www.reformation-cities.eu

Logo_Reformationsstadt_CMYKEvangeelsete Kirikute Osadus Euroopas avas kodulehe oma projektile „Euroopa reformatsioonilinnad“. Kogu vajaliku taustinfo ja viimased uudised 17 linna kohta, mis on senini pälvinud Euroopa reformatsioonilinna tiitli, leiab kodulehelt www.reformation-cities.eu.

Iga linna kohta on olemas eraldi koduleht, milleni juhatab kõikide reformatsioonilinnadega interaktiivne kaart. „Lühike selgitus iga linna seosest reformatsiooniga on kujundatud nii, et ärgitada inimeste isu,’’ ütles EKOE peasekretär, piiskop dr. Michael Bünker. „Lisaks sellele saavad külalised vajutada linkidele, et näha konkreetseid teguvusi, mis on kavandatud reformatsiooni 500nda aastapäeva tähistamiseks.“ Leheküljed on kolmes keeles (saksa, inglise, prantsuse) ja on kalender, mis näitab erinevates linnades planeeritud üritusi turismi, kunsti ja kultuuri, teaduse, jumalateenistuse, festivalide ja lapsed/noored/sport kategooriates. Leheküljelt on veel leitav ülevaade Euroopa reformatsioonilinnade projekti kohta ning nimekiri korduma kippuvatest küsimustest, mis on praegu suunatud küsimustele rakenduse ja vastuvõtukorra kohta.

„Rohkem kui 30 teist linna on huvitatud osalemisest,“ paljastab Bünker, lisades, et „linnad selgelt plaanivad mitmesuguseid tegevusi tähistamaks reformatsiooni aastapäeva; esimene hulk teadaandeid saabuvad hiljem sellel aastal.“ Ta annab teada, et „plaanid arenevad metsiku kiirusega. See projekti on tõeliselt edukas julgustades kirikuid tegema koostööd kohalike võimudega.“

Allikas EPNN

http://www.protestantnews.eu/europe/27893

 

Soovitatud:

English