ISSN 2228-1975
Search

Suri Evangeelsete Kirikute Osaduse Euroopas president piiskop emeritus prof dr Friedrich Weber


Warning: Trying to access array offset on false in /data01/virt32331/domeenid/www.kjt.ee/htdocs/wp-content/plugins/footnotation/footnotation.php on line 193

geke logo

Weber_Friedrich_NachrufEvangeelsete Kirikute Osadus Euroopas (EKOE) väljendab sügavat kurbust oma presidendi piiskop em prof dr Friedrich Weberi surma üle 1. Nädalavahetusel Budapestis lõppenud EKOE nõukogu koosolekul mõeldi palves Weberi haigestumisele ja loodeti veel tema võimalikule paranemisele.

„Me jääme tundma puudust tema armastusväärsest olemisest ja alati heatahtlikust ülesastumisest,“ ütleb  kaaspresident dr Klára Tarr Cselovszky. „Meie eestpalve ja sügav kaastunne on tema perega. See kaotus on valus meile isiklikult, aga ka meie kirikuosadusele Euroopas.“

Šveitsi Evangeelse Kirikute Liidu president ja EKOE kaaspresident dr Gottfried Locher tõstis esile Friedrich Weberi tööd evangeelsete kirikute heaks Euroopas: „Weber oli Leuenbergi nägemuse väsimatu toetaja ja viimase hetkeni liikvel nii kirikutes kui ülikoolides üle kogu Euroopa. Euroopa evangeelsed kristlased on kaotanud olulise hääle.“

Presidendina juhtis Friedrich Weber EKOE delegatsiooni Kristliku Ühtsuse Edendamise Paavstliku Nõukoguga toimuvas konsultatsioonide sarjas. „Friedrich Weberiga kaotab EKOE avara pilgu ning rikkaliku oikumeenilise kogemuse ja kompetentsiga teoloogi. Euroopa protestantlus jääb temast puudust tundma,”  tõdeb EKOE peasekretär piiskop dr Michael Bünker kurvalt.

Prof dr Friedrich Weber, kes oli toona Evangeelse Luterliku Maakiriku Braunschweigis piiskop, valiti EKOE presidendiks 2012. aasta septembris Firenzes toimunud EKOE 6. täiskogul.

 

Viin, 20. jaanuar 2015

 

Evangeelsete Kirikute Osadus Euroopas (EKOE, vt www.leuenberg.eu) on Euroopa tähtsaim evangeelsete kirikute osaduskond, kuhu kuulub 94 kirikut ligikaudu 50 miljoni liikmega. Eesti Evangeelne Luterlik Kirik on 1973. aastal alguse saanud kirikuosaduse liige alates 1975. aastast. Ühinenud Metodisti Kiriku Põhjala ja Balti piiskopi piirkonna kirikuna on kirikuosaduse liige alates 1997. aastast ka Eesti Metodisti Kirik.

  1. 2.1949 – 19.1.2015 – Toim

Soovitatud:

English