ISSN 2228-1975
Search

EELK kirikukogu valis uue kirikuvalitsuse ja kaks piiskoppi

kk_13012015_veebi
Esireas vasakult: piiskop electus Joel Luhamets, piiskop Einar Soone, peapiiskop electus Urmas Viilma, peapiiskop emeritus Andres Põder, piiskop electus Tiit Salumäe. Tagareas vasakult: assessor õp Ove Sander, kantsler Ülle Keel, assessor õp Tauno Toompuu, assessor praost Marko Tiitus, assessor Kadri Eliisabet Põder (foto: EELK koduleht)

13. jaanuaril toimus EELK Usuteaduse Instituudi ruumides kirikukogu erakorraline istungjärk. Äsja peapiiskopiks valitud Urmas Viilma (snd 1973) esitas kirikukogule uue kirikuvalitsuse koosseisu.

Toimus hääletamine ning konsistooriumi assessoriteks valiti konsistooriumi välissuhete referent Kadri Eliisabet Põder (snd 1975), EELK Usuteaduse Instituudi rektor ja Nõmme Rahu koguduse õpetaja Ove Sander (snd 1970), Viljandi Jaani koguduse õpetaja ja Viljandi praostkonna praost Marko Tiitus (snd 1971), Rakvere Kolmainu koguduse õpetaja ja Viru praostkonna abipraost Tauno Toompuu (snd 1979). Konsistooriumi kantsleriks valiti senine konsistooriumi kantselei juhataja Ülle Keel.

Urmas Viilma tegi kirikukogule ettepaneku valida ametisse ka kaks uut piiskoppi. Kuigi osa kirikukogu saadikuid avaldas soovi piiskoppide valimise teemat edasi lükata, otsustas kirikukogu arutelude järel siiski valida piiskoppideks Joel Luhametsa (snd 1952) ja Tiit Salumäe (snd 1951). Seega lisandus Einar Soonele (snd 1947) ja Andres Taulile (snd 1936) kaks uut piiskoppi. Urmas Viilma rõhutas, et piiskoppide valimine ei too kaasa piiskopkondade loomist ning et uute piiskoppide tööülesanded lepitakse veel lähemalt kokku.

Uus kirikuvalitsus astub ametisse 2. veebruaril 2015.

 

Kuula valimisjärgseid intervjuusid ERR Vikerraadio saates “Kirikuelu” pühapäeval, 18. jaanuaril, kl 19.05.

Soovitatud:

English