ISSN 2228-1975
Search

Tartu Ülikoolis alustati uut õppeaastat oikumeenilise jumalateenistusega

Foto: Urmas Nõmmik
Oikumeeniline jumalateenistus üliõpilaskorporatsioonide osavõtul (foto: Urmas Nõmmik)

 

Neljapäeval, 4. septembril, toimus Tartu Jaani kirikus Tartu Ülikooli uue õppeaasta algusega seotud oikumeeniline jumalateenistus. Nagu kinnitas ülikooli usuteaduskonna vilistlane õp Kristjan Luhamets, on taolisi jumalateenistusi peetud ülikoolis pea 20 aastat. Jumalateenistus oli tänu ja palve, aga ka keskendumine – pöördumine tarkuse keskme, Jumala tulemise poole. Teenistusel osalesid ülikooli üliõpilased ja õppejõud, vaimulikena teenisid ülikooli usuteaduskonna vilistlased õp Triin Käpp ja õp Kristjan Luhamets luteri kirikust, pastor Priit Tamm metodisti kirikust ja isa Orenti õigeusu kirikust. Jutluse pidas TÜ usuteaduskonna värske emeriitdotsent Peeter Roosima baptisti kirikust (loe jutlust siit).

TÜ õppeaasta oik. avajumalateenistus 1
Triin Käpp, Peeter Roosimaa, Priit Tamm, isa Orenti (foto: Liina Raudvassar)

Soovitatud:

English