Uudised ja oikumeenia

Tartu Ülikoolis alustati uut õppeaastat oikumeenilise jumalateenistusega

Foto: Urmas Nõmmik

Oikumeeniline jumalateenistus üliõpilaskorporatsioonide osavõtul (foto: Urmas Nõmmik)

 

Neljapäeval, 4. septembril, toimus Tartu Jaani kirikus Tartu Ülikooli uue õppeaasta algusega seotud oikumeeniline jumalateenistus. Nagu kinnitas ülikooli usuteaduskonna vilistlane õp Kristjan Luhamets, on taolisi jumalateenistusi peetud ülikoolis pea 20 aastat. Jumalateenistus oli tänu ja palve, aga ka keskendumine – pöördumine tarkuse keskme, Jumala tulemise poole. Teenistusel osalesid ülikooli üliõpilased ja õppejõud, vaimulikena teenisid ülikooli usuteaduskonna vilistlased õp Triin Käpp ja õp Kristjan Luhamets luteri kirikust, pastor Priit Tamm metodisti kirikust ja isa Orenti õigeusu kirikust. Jutluse pidas TÜ usuteaduskonna värske emeriitdotsent Peeter Roosima baptisti kirikust (loe jutlust siit).

TÜ õppeaasta oik. avajumalateenistus 1

Triin Käpp, Peeter Roosimaa, Priit Tamm, isa Orenti (foto: Liina Raudvassar)

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Viimati lisatud

Biblein10
Piibel õigeusu kirikus ja teoloogias
Eleni Kasselouri-Hatzivassiliadi
Vallo Ehasalu
Piiskopiametist ja piiskopkondadest
Vallo Ehasalu
Tiit Kuusemaa
Eesti Evangeelne Luterlik Kirik – kes me oleme?
Tiit Kuusemaa
lwf-new-logo
Kaastunne
Marjaana Toiviainen
English