ISSN 2228-1975
Search

21. septembril tähistatakse ülemaailmset palvepäeva rahu eest

Palvepaev_rahu_eestIgal aastal 21. septembril kutsub Kirikute Maailmanõukogu (KMN) kirikuid ja kogudusi üles pidama ülemaailmset palvepäeva rahu eest. 21. september on kuulutatud ka ÜRO poolt Ülemaailmseks rahupäevaks. 

Sellega seoses kutsub KMN inimesi üles rahu eest palvetama. Palvepäeva rahu eest tähistati esimest korda 2004. aastal osana vägivallavastase dekaadi (2001-2010) programmist, kui sõlmiti vastav kokkulepe KMN-i ja ÜRO vahel.

2014. aasta palvepäeva teemaks pakkus USA vennastekogudusega seotud organisatsioon On Earth Peace (Maa peal rahu) välja “Rahu tagamise visioonid ja unistused”. Organisatsiooni kodulehelt leiab palvetekste, pilte ja lugusid rahu teemal On Earth Peace blog.

KMN-i Palestiina Iisraeli Oikumeeniline Foorum kutsub liikmeskirikuid, usuühendusi ja kodanikuühiskonna organisatsioone üles tähistama algusega 21. septembril ülemaailmset rahunädalat Palestiina Iisraelis. Rahunädala teemaks on “Lase mu rahvas minna!”

Palvepäev rahu eest langeb sel aastal ajaliselt kokku KMN-i kampaaniaga Time for Creation (Aeg loomise jaoks), mille teemaks on “Ühinedes palverännakuga õigluse ja rahu eest”,  ja religioonidevahelise tippkohtumisega kliimamuutuse teemal, mis toimub New Yorkis enne ÜRO peasekretäri Ban Ki-mooni eesistumisel toimuvat ÜRO Kliimatippkohtumist.

 

Allikas: Kirikute Maailmanõukogu

Soovitatud:

English