ISSN 2228-1975
Search

David F. Fordi tuntud sissejuhatus teoloogiasse nüüd ka eesti keeles

Sissejuhatus teoloogiasseTartu Ülikooli Kirjastus avaldas äsja David F. Fordi põgusa sissejuhatuse teoloogiasse. Raamat juhatab teoloogia juurde teoloogia tegemise kaudu ja kutsub lugejatki seda katsetama, keskendudes arutlustele kristliku teoloogia pilgu läbi. Ta kirjeldab lühidalt teoloogia ja religiooniuuringute distsipliini positsiooni tänapäevases religioosses ja akadeemilises situatsioonis, esitab teoloogilise mõtlemise näiteid mõnede väljavalitud oluliste probleemide kohta ning analüüsib teoloogilise mõtlemise allikaid: tekstide, pühakirja, traditsiooni kasutamist, ajaloolise uurimistöö olemust, lähenemisviise kogemusele, mõistmisele ja teadmisele ning tarkuse otsingu ülimat tähtsust.

Fordi põgus sissejuhatus on Dublinis sündinud ja 1991. aastast Cambridge’i Ülikoolis teoloogiaprofessorina töötava viljaka autori tuntumaid raamatuid ja tõlgitud juba mitmesse keelde. Raamat annab tunnistust Fordi võimest kõnetada inimesi, olenemata nende usust või usukaugusest. Lisaks teoloogia olemuse käsitlemisele vaatab populaarne sissejuhatus silma distsipliini väljakutsetele maailma ja ühiskonna ees seisvate kaasaegsete probleemide keskel, olgu selleks siis loodusteaduste küsimused, tehnoloogia kiire areng või teoloogia positsioon ülikoolis. Samuti kajastub raamatus autori mitmekülgne kogemus ja tunnustust leidnud initsiatiiv uskudevahelise dialoogi edendamisel.

Taskuformaadis 252-leheküljelise raamatu on tõlkinud Tartu Ülikooli süstemaatilise usuteaduse professor Anne Kull ja toimetanud Mariina Viia. Lähemalt vaata siit.

Soovitatud:

English