ISSN 2228-1975
Search

Tartu Ülikooli usuteaduskonnas 31 lõpetajat

Vihma trotsivad, aga õnnelikud usuteaduskonna 2014. aasta lennu lõpetajad, foto: Andres Tennus/Tartu Ülikool
Vihma trotsivad, aga õnnelikud usuteaduskonna 2014. aasta lennu lõpetajad, foto: Andres Tennus/Tartu Ülikool

 

Kolmapäeval, 18. juunil, anti Tartu Ülikooli aulas toimunud usuteaduskonna lõpuaktusel pidulikult üle lõpudiplomid käesoleval õppeaastal lõpetanud bakalaureuse- ja magistriõppe üliõpilastele.

Usuteaduse bakalaureuseõppe lõpetasid 18 üliõpilast: Rauno Alliksaar, Maris Altsoo, Natalia Demidova, Toomas Erikson, Leevi Lillemäe, Hille Läänemets, Anu Margusson, Liina Nõmm, Doris Diana Orr, Hannes Parmo, Karoliyna Pekkenen, Kaire Puumets-Sõber, Mari Rauba, Vesse Seppel, Edith Sööt, Edit Teltvei, Greta Vaus ja Johannes Vähi. Sealjuures lõpetas Kaire Puumets-Sõber bakalaureuseõppe cum laude.

Usuteaduse magistriõppe lõpetas Helena Väljan cum laude. Viis ülejäänud usuteaduse eriala diplomi saanud magistrit – Jane Andreitšik, Maarja Eik, Yvonne Lagle, Greete Palksaar ja Marge Tasur – lõpetasid ülikooli religioonipedagoogidena. Seitse diplomit anti religiooniuuringute eriala värsketele magistritele: Kelli Kaarepile, Liisi Kannale, Madis Kruusile, Lennart Mänglile, Kaire Piirile, Ulvi Renserile ning Meeli Vaikjärvele.

Kristjan Rudanovski viiuli ja Jaanis Killi kitarri saatel rõõmsalt kulgenud aktusel tervitasid lõpetajaid ülikooli õppeprorektor Martin Hallik ja Eesti Kirikute Nõukogu asepresident Meego Remmel. Teaduskonna töötajate nimel pidas aktusekõne Uue Testamendi dotsent Peeter Roosimaa ning lõpetajate nimel Rauno Alliksaar. Aktuse avanud dekaan Riho Altnurme tõstis möödunud õppeaasta töövõitudena esile suurt lõpetajate hulka, sarja Piibel kontekstis esimese köite ilmumist, uuringut Religioossed suundumused Eestis“, kahte edukalt taotletud personaalset uurimistoetust ning seda, et usuteaduskonna liikmed suutsid 2013. aastal avaldada kogu ülikoolis suhteliselt kõige rohkem kõrgetasemelisi teaduspublikatsioone. Ülikooli õppeprorektoril Martin Hallikul oli lisadagi, et kogu ülikoolis torkab silma usuteaduskonna üliõpilaste rahulolek sellega, mida neile õpetatakse.

Lõpuaktuse videot on võimalik vaadata siit ning pilte siit.

Tartu Ülikooli usuteaduskond on suurim usuteadust ja religiooniuuringuid õpetav institutsioon ning ainus avalik-õigusliku ülikooli koosseisus olev usuteaduskond Eestis. Teaduskond ootab oma üliõpilaste ridadesse täiendust juba alates 24. juunist algaval vastuvõtul. Usuteaduse bakalaureuseõppesse on kutsutud kõik huvilised, magistriõppesse nii usuteaduse kui ka religiooniuuringute erialal on teretulnud lisaks teistele huvilistele ka kõik Eesti teoloogiliste kõrgkoolide lõpetanud.

Soovitatud:

English