Raamatud

Ilmus luterlike usutunnistuskirjade esimene eestikeelne väljaanne

Usutunnistuskirjad

Foto: Helen Kuldkepp

24. mail esitleti EELK Usuteaduse Instituudis pärast 14 aastast ettevalmistust esimest korda eesti keeles ilmunud luterlike usutunnistuskirjade väljaannet.

Luterlikud usutunnistuskirjad koosnevad vanakiriklikest usutunnistustest ja 1529-77 kujunenud luterlikest usutunnistuskirjadest, mis koguti 1580 kokku nn Konkordiaraamatusse (Liber Concordiae). Konkordiaraamatu osad on apostlik, Nikaia-Konstantinoopoli ja Athanasiose usutunnistus, Augsburgi usutunnistus, Augsburgi usutunnistuse apoloogia, Schmalkaldeni artiklid, Traktaat paavsti võimust ja primaadist, Väike ja Suur Katekismus ning Konkordiavormel.

Luterlikud usutunnistuskirjad ilmusid raamatuna EELK Usuteaduse Instituudi õppekirjanduse sarja 11. väljaandena, mille toimetajaks on Randar Tasmuth. Tehnilise töö on teinud ajalehe Eesti Kirik toimetus. Raamat on müügil EELK konsistooriumis ja UI raamatukogus.

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Viimati lisatud

Biblein10
Piibel õigeusu kirikus ja teoloogias
Eleni Kasselouri-Hatzivassiliadi
Vallo Ehasalu
Piiskopiametist ja piiskopkondadest
Vallo Ehasalu
Tiit Kuusemaa
Eesti Evangeelne Luterlik Kirik – kes me oleme?
Tiit Kuusemaa
lwf-new-logo
Kaastunne
Marjaana Toiviainen
English