ISSN 2228-1975
Search

Ilmus luterlike usutunnistuskirjade esimene eestikeelne väljaanne

Usutunnistuskirjad
Foto: Helen Kuldkepp

24. mail esitleti EELK Usuteaduse Instituudis pärast 14 aastast ettevalmistust esimest korda eesti keeles ilmunud luterlike usutunnistuskirjade väljaannet.

Luterlikud usutunnistuskirjad koosnevad vanakiriklikest usutunnistustest ja 1529-77 kujunenud luterlikest usutunnistuskirjadest, mis koguti 1580 kokku nn Konkordiaraamatusse (Liber Concordiae). Konkordiaraamatu osad on apostlik, Nikaia-Konstantinoopoli ja Athanasiose usutunnistus, Augsburgi usutunnistus, Augsburgi usutunnistuse apoloogia, Schmalkaldeni artiklid, Traktaat paavsti võimust ja primaadist, Väike ja Suur Katekismus ning Konkordiavormel.

Luterlikud usutunnistuskirjad ilmusid raamatuna EELK Usuteaduse Instituudi õppekirjanduse sarja 11. väljaandena, mille toimetajaks on Randar Tasmuth. Tehnilise töö on teinud ajalehe Eesti Kirik toimetus. Raamat on müügil EELK konsistooriumis ja UI raamatukogus.

Soovitatud:

English