ISSN 2228-1975
Search

Tallinnas toimus Luterliku Maailmaliidu ja Õigeusu kiriku ühiskomisjoni kohtumine

Luth. World Fed_Orthodox_dialoque_in_Tallinn.08.05-11.05.2014.Lutheran Archbishop Andres Poder`s reception  in  St. Mary`s Cathedral  09.05._photo_by_Arh

8.-13. maini toimus Tallinnas rahvusvahelise luterlaste ja õigeusklike ühiskomisjoni kohtumine, mille eesmärgiks oli valmistada ette ühiskomisjoni 16. plenaaristungit, mis leiab aset aastal 2015 ning mille üldteemaks on ametimõistmine. Tegu oli 16. plenaaristungi kolmanda ettevalmistava kohtumisega (eelmised kaks leidsid aset vastavalt 2012. a Londonis ja 2013. a Sibius Rumeenias), mis keskendus peamiselt naiste ordinatsiooni küsimusele ja naiste rollile kirikus.

Reedel, 9.mail, osalesid komisjoni liikmed õhtuteenistusel Tallinna Toomkirikus, millest võtsid osa ka kohalike õigeusu kirikute juhid, kõrgestipühitsetud metropoliit Stefanos Eesti Apostlikust Õigeusu Kirikust ja kõrgestipühitsetud metropoliit Kornelius Moskva patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirikust. Õhtupalvusele järgnes vastuvõtt EELK Konsistooriumis.

11. mail osales ühiskomisjon Tallinna Jaani kirikus toimunud jumalateenistusel, kus omapoolse tervituse edastasid komisjoni eesistujad piiskop dr Christoph Klein (Rumeenia Augsburgi Konfessiooni Evangeelne Kirik) ja Sassima kõrgestipühitsetud metropoliit prof dr Gennadios (Oikumeeniline patriarhaat).

Kohtumise raames esinesid ettekannetega prof Kenneth Appold (Ameerika Evangeelne Luterlik Kirik), õp prof Risto Saarinen (Soome Evangeelne Luterlik Kirik), Tamassose ja Oreini kõrgestipühitsetud metropoliit dr Jesaja (Küprose Õigeusu Kirik), preester prof dr Chrysostomos Nassis (Oikumeeniline patriarhaat) ning protopresbüter prof dr Geοrge Dion Dragas (Jeruusalemma patriarhaat).

Komisjoni sekretärideks olid Luterliku Maailmaliidu assisteeriv peasekretär oikumeeniliste suhete alal, õp dr Kaisamari Hintikka ning patriarhaalne diakon dr Theodoros Meimaris (Oikumeeniline patriarhaat). Kohtumisel osales ka Luterliku Maailmaliidu oikumeeniliste suhete sekretär, EELK õp Anne Burghardt.

 

Vt ka  www.lutheranworld.org/content/lutheran-orthodox-dialogue

 

Soovitatud:

English