ISSN 2228-1975
Search

Sinodid jätkavad peapiiskopi kandidaatide esitamist

Aprillis toimunud praostkondade sinodid jätkasid kandidaatide esitamist EELK peapiiskopi kandidaadi ametikohale. 8. aprillil toimunud Tartu praostkonna sinod esitas peapiiskopi kandidaadiks õpetaja dr Ove Sanderi. Ove Sanderi esitas oma peapiiskopi kandidaadina ka 23. aprillil toimunud Viru praostkonna sinod. 25. aprillil toimunud Pärnu praostkonna sinod esitas peapiiskopi kandidaadiks Tartu Pauluse koguduse õpetaja ja Tartu praostkonna praosti Joel Luhametsa. 30. aprillil toimunud Viljandi praostkonna sinod esitas oma peapiiskopi kandidaadiks Viljandi praostkonna praosti mag Marko Tiituse.

Veel on toimumas sinodid Lääne-Harju, Lääne, Järva, Saarte, Võru ja Valga praostkonadades. Tõenäoliselt esitavad ühe peapiiskopi kandidaadi ka kõik nimetatud sinodid. Varem on esitanud peapiiskopi kandidaadiks EELK kantsler Urmas Viilma Ida-Harju praostkonna sinodi poolt ning õpetaja Ove Sander Tallinna praostkonna sinodi poolt. Uue peapiiskopi valib EELK kirikukogu 25.-26. novembril. Lisaks sinodite esitatud kandidaatidele on võimalus seada üles peapiiskopi kandidaati ka kirikukogu liikmetel koha peal.

Soovitatud:

English