ISSN 2228-1975
Search

Usupuhastuspühal seati ametisse viis uut kirikuõpetajat

ordinatsioon 31.10.5
Foto: Arho Tuhkru

2013. aasta usupuhastuspüha hilispärastlõunal Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus alanud jumalateenistusel seati Jumala sõna ja sakramendi pühasse ametisse Peeter Krall, Miina Piir, Aivo Prükk, Joona Matias Toivanen ja Diina Tuulik.

Usupuhastuspüha ordinatsioonijumalateenistusel teenisid kaasa toomkoguduse abiõpetaja Arho Tuhkru ja preestriameti kandidaadid. Jutlustas Joona Toivanen. Peapiiskop Andres Põderit assisteerisid ordineerimisel assessor praost Joel Luhamets ning assessor praost Tiit Salumäe.

Jumalateenistusele kogunenuid oli arvukalt – nii toomkoguduse liikmeid, ordineeritavate lähedasi kui juhendajaid pastoraalseminarist ja ordineeritavate praktikakogudustest. Samuti rida kirikuõpetajaid, kes olid tulnud uusi ametiõdesid ja -vendi õnnitlema.

ordinatsioon.31.10.8
Vasakult: Diina Tuulik, Aivo Prükk, Tiit Salumäe, Peeter Krall, Andres Põder, Joona Matias Toivanen, Joel Luhamets, Miina Piir (foto: Arho Tuhkru)

Värskselt ametisse seatud asuvad esialgu teenima vikaaridena: Peeter Krall EELK Lääne praostkonnas, Miina Piir EELK Tallinna praostkonnas, Aivo Prükk ja Joona Matias Toivanen EELK Tartu praostkonnas ning Diina Tuulik EELK Valga praostkonnas.

Kirik & Teoloogia soovib värsketele kirikuõpetajatele uues ametis rohket Jumala õnnistust!

Soovitatud:

English