Uudised ja oikumeenia

Lõuna-Koreas Busanis avati Kirikute Maailmanõukogu 10. täiskogu

30 huawei p40 lite apps. oktoobril avati Lõuna-Koreas Busanis Kirikute Maailmanõukogu (KMN) 10. täiskogu, mille teemaks on „Elu Jumal, juhi meid õigluse ja rahu juurde“ download video van dailymotion.

Täiskogu avati ühise oikumeenilise jumalateenistusega, mis sisaldas elemente erinevate konfessioonide traditsioonidest üle kogu maailma download epson xp-235 driver. Täiskogu esimesel plenaaristungil tervitati Busani saabunud kirikute delegaate ja täiskogust osavõtjaid 100 dinge herunterladen. Busani linnapea Hur Nam Sik, KMN-i täiskogu Korea-poolse korralduskomitee juhataja õp dr Kim Sam Whan ning KMN-i peasekretär õp dr Olav Fykse Tveit tervitasid kõiki täiskogule saabunuid tabellarischer lebenslauf kostenlos herunterladen.

Tveit avaldas tänu Korea kirikutele, Busani linnale ja valitsusele nende külalislahkuse eest Download youtube converter mp3 for free. Tveit tervitas täiskogust osavõtjaid, kelle hulka kuulub ligikaudu 3000 osalejat KMN-i 345-st liikmeskirikust, kirikute noortetöö tegijaid, KMN-i Genfi peakorteri töötajaid, tõlke ja enam kui 1000 Korea kirikute liiget ning juhukülalist songs auf handy herunterladen. Osavõtjaid on kogunenud enam kui sajalt erinevalt maalt.

Tveit tervitas ka kolme uut KMN-i liikmeskirikut, mis on astunud KMN-I liikmeks pärast selle 9 bluestacks for free. täiskogu toimumist Porto Alegres Brasiilias. Need kirikud on Brasiilia Iseseisev Presbüteriaanlik Kirik, mis ühines KMN-ga 2008. a, Lao Evangeelne Kirik (2008) ning Jordaania ja Püha Maa Evangeelne Luterlik Kirik (2013) bux x downloaden.

Täiskogu kuulutas avatuks KMN-i Keskkomitee moderaator õp dr Walter Altmann wie kann man sich minecraft kostenlos herunterladen.

Täiskogu avamisel palus KMN-i president õp dr Ofelia Ortega Suárez neljal noorel, kes olid pärit maailma eri paigust, jagada oma ootusi KMN-i täiskogu suhtes. Noored esitlesid lühikesi videoid, mis näitasid nende kodust konteksti ja ootusi, mis sisaldasid muuhulgas lootust, et KMN-i täiskogu võtaks muuhulgas arutluse alla vaesuse ja kliimamuutuse teemad. Video vahendusel tervitasid täiskogu ka oikumeeniline patriarh Bartholomeus I ja paavst Franciscus I.

KMN-i 10. täiskogu kestab kuni 8. novembrini. Temaatilised rõhuasetused on seekord Aasia piirkond, misjon, ühtsus, õiglus ja rahu.

Täiskogu on KMN-i kõrgeim valitsusorgan, mis saab kokku kord seitsme aasta jooksul. Täiskogul on mandaat määrata KMN-i üldist poliitikat ning valida uusi liikmeid KMN-i keskkomiteesse.

KMN-i täiskogu programm on leitav siit: http://wcc2013.info/en/programme

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

Toeta ajakirja väljaandmist!
English