ISSN 2228-1975
Search

In memoriam Leonid Stolovitš (22.7.1929-4.11.2013)

Leonid_Stolovich
Leonid Stolovitš (foto: Alma Pater)

Meie seast on lahkunud Eesti silmapaistvamaid mõtlejaid, Tartu Ülikooli legendaarne filosoofiaprofessor Leonid Stolovitš. Kütkestatus ilust, headusest ja tõest ning küsimine ilu, headuse ja tõe kohta on läbi aastatuhandete sidunud filosoofe ja teolooge. Esteetika on aeg-ajalt jäänud nii filosoofide kui teoloogide juures mõnevõrra tahaplaanile. Õnneks on ikka ja jälle leidunud suuri mõtlejaid, kes on keskendunud ka esteetika teemadele. Professor Stolovitš tegi seda viisil, mis põimis tohutut mõtteloolist erudeeritust ning algupärast loomingulisust. Esteetikast tõukudes olid Stolovitši tähelepanu all väärtusõpetuse ja eetika küsimused.

Kirik & Teoloogia mälestab austusega lahkunud filosoofi. Oleme tänulikud tema rikkaliku literaarse pärandi eest, mis väärib avastamist ja edasimõtlemist ka Eesti teoloogias.

Soovitatud:

English