ISSN 2228-1975
Search

Riho Saardil ilmus mahukas kristluse ajaloo käsitlus

Kristluse ajaluguAlates 1. augustist 2013 on Apollo ja Rahva Raamatu kauplustest võimalik osta Riho Saardi kirjastuses Argo trükitud umbes 700-leheküljelist raamatut „Kristluse ajalugu maailmas selle algusest kuni tänaseni“.

Raamat pakub võimaluse tutvuda kristluse erinevate institutsioonide ning usu- ja mõttevoolude arenguga, mis kokkuvõttes on pannud aluse Euroopa identiteedile ja euroopluse levikule maailmas. Raamatus põimuvad erinevad aja- ja mõttelood ning sellele lisab oma nüansi ka Eesti kontekstiga arvestamine.

Raamatut toimetas sisuliselt Taavi Minnik, keeleliselt Mai Luht, Piret Ruustal ja Riste Uuesoo. Raamatu kujundaja oli Tiina Sildre, kartograaf Rein Kask, küljendaja Erje Hakman.

Teoloogiadoktor Riho Saard (sünd 1961) on Helsingi ülikooli, Ida-Soome ülikooli ja EELK Usuteaduse Instituudi kirikuajaloo dotsent. Ta on avaldanud teadusartikleid ja monograafiaid teemadel, mis puudutavad eestlaste 19. ja 20. sajandi usuelu, teoloogilise ja usulise kirjanduse tõlkelugu, Vene õigeusu kiriku ja Soome luterliku kiriku õpetuskõnelusi külma sõja kontekstis, diakoonia ja oikumeenia ajalugu Eestis, Eesti Apostlik-Õigeusu Kiriku ja Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku ajalugu 20. sajandil, eestlaste varase baptismi ajalugu, Saksa kultuurprotestantismi mõjujälgi Eesti kultuuriloos. Autori kohta vt lähemalt ETIS-est (koos kontaktidega) ja Vikipeediast.

„Tegemist on kristluse ja kiriku ajaloo üldkäsitlusega, milles põimuvad erinevad ajalood – religiooni, poliitiline, mõttelooline, kirjanduslooline,“ kirjeldab Saard ilmunud raamatut ise. Kuigi autor on hariduselt teoloog, pole raamat kirjutatud kiriklikus ja usulises keelevõtmes.

Sama kirjastuse trükist ilmus Saardil 2005. aastal „Euroopa üldine kiriku ajalugu selle algusest kuni tänapäevani“.

 

Toimetus tänab Ave Maria Mõistlikku  tutvustuse koostamise eest.

Soovitatud:

English