ISSN 2228-1975
Search

Taani-eesti dogmaatik valiti Kopenhaageni Ülikooli professoriks

Taani-eesti teoloog Christine Svinth-Værge Põder valiti Kopenhaageni Ülikooli teoloogiateaduskonna süstemaatilise teoloogia osakonna dogmaatika eriülesannetega professoriks (professor with special responsibilities).

Christine Põder
Christine Põder (Foto: erakogu)

Christine Põder kaitses doktorikraadi aastal 2007 Aarhusi Ülikoolis palve fundamentaalteoloogilisest tähendusest Karl Barthi teoloogias. Töö eest, mis on ilmunud teaduskirjastuses Walter de Gruyter, pälvis ta aastal 2008 Aarhusi Ülikooli uurimisfondi auhinna. Peale doktoriõpinguid on Christine Põder olnud Taani Carlsbergi fondi individuaalse uurimisgrandi hoidja/ järeldoktorand, kirjutades raamatut Lutheri retseptsioonist 20. sajandi evangeelses teoloogias. Alates aastast 2007 on Christine Põder elanud Eestis, olles mh Usuteadusliku Ajakirja toimetuskolleegiumi liige ja ajakirja Kirik & Teoloogia kaastööline.

Kopenhaageni Ülikooli usuteaduskonna koduleht kirjutab seoses valimiskomisjoni otsusega: „Christine Svinth-Værge Põderi näol oleme saanud süstemaatilise teoloogia osakonda uue kaastöölise, kes on erakordselt hästi kvalifitseeritud, et viia edasi soliidset ja perspektiivirikast uurimis- ja õppetööd, mis on alati iseloomustanud dogmaatika ainet Kopenhaageni Ülikooli usuteaduskonnas“.

Christine Põder alustab sügisel esimeste loengukursustega, milleks on usutunnistuskirjade teoloogia ja Lutheri reformatoorsed põhitekstid.

Christine Põder on abielus Eesti süstemaatilise teoloogi ja vaimuliku Johann-Christian Põderiga, neil on poeg Carl Philip (8) ja tütar Marie Elise (4).

 

Vt ka Christine Svinth-Værge  Põder, Palve tähendus Karl Barthi teoloogias, Kirik & Teoloogia nr 13/ 9.3.2012

 

Soovitatud:

English