ISSN 2228-1975
Search

Maailma palvepäev ehk rahvusvaheline naiste palvepäev

1. märtsil peetakse maailma palvepäeva ehk rahvusvahelist naiste palvepäeva, mis toimub igal aastal märtsikuu esimesel reedel. Palvepäeva traditsioon sai alguse 1870. aastal Ameerikas, kui presbüterlaste hulgast pärit naised kutsusid teiste konfessioonide naisi üheskoos palvetama.

Tänasel päeval toimub palvepäev ligi 170 riigis, sellega rõhutatakse naiste ühist vastutust ja ühise palveosaduse väge. Igal pool kasutatakse palvepäeval samu Piibli tekste. 2013. aasta palveteemad ja kirjakohad on ette valmistanud ja valinud Prantsusmaal palvepäeva korraldavad naised. Käesoleval aastal palvetatakse sisserändajate ja pagulaste eest (Mt 25:31–40).

Palvepäeva korraldatakse ka Eestis. 1. märtsil on mitmel pool võimalus osaleda oikumeenilisel palvusel: EELK Elva koguduses (algus kell 19.00), Tallinna Peeteli koguduses (algus kell 18.00) Eesti Metodisti Kiriku (EMK) Pärnu Agape koguduses (algus kell 18.00).

www.ekumenia.fi/

http://www.worlddayofprayer.net/

Soovitatud:

English