ISSN 2228-1975
Search

Marburgis mälestati varalahkunud teoloogi

30. jaanuaril toimus Marburgi ülikooli vanas aulas professor dr Friedrich Avemarie (19.10.1960–13.10.2012) akadeemiline mälestuspäev. Ürituse avasid Marburgi ülikooli evangeelse usuteaduskonna dekaan professor dr Jörg Lauster ja ülikooli viitsepresident professor dr Harald Lachnit, kes meenutasid Friedrich Avemariet kui Marburgi ülikooli Uue Testamendi ja judaistika õppejõudu. Seejärel võttis sõna Kurhessen-Waldecki Evangeelse Kiriku piiskop dr Martin Hein, kes ütles, et professor Avamarie isikus olid harmooniliselt ühendatud teooria ja praktika – ta oli hinnatud teoloog, kuid samal ajal ka Kuhessen-Waldecki kiriku vaimulik. Professor Avamarie oli ka Kurhessen-Waldecki kiriku vaimulikukandidaatide eksamikomisjoni liige. Piiskop Heini sõnul paistis ta silma oma eriliselt sõbraliku, heatahtliku ja julgustava hoiakuga kandidaatide suhtes, olles aga samal ajal akadeemiliselt nõudlik. Pärast muusikalisi vahepalasid peeti kaks akadeemilist ettekannet. Neist esimese pidas Zürichi ülikooli professor Jörg Frey, kes kõneles teemal „Toora – Kristus – evangeelium – elu: Paulus ja tema aja juudi mõtlemine“. Aarhusi ülikooli professor Anders Klostergaard Petersen rääkis oma ettekandes professor Avgemariest kui varakristliku ristimise uurijast. Ürituse lõpus jagasid professor Avamarie üliõpilased mälestusi oma lahkunud õpetajast. Akadeemilisele mälestuspäevale järgnes bankett.

 

Vt ka In memoriam Friedrich Avemarie (nr 46 /26.10.2012).

 

Soovitatud:

English