Raamatud

Ilmunud: Martin Luther sarjas „Avatud Eesti Raamat“

Sel nädalal jõudis kirjastuse Ilmamaa väljaandel raamatupoodidesse teos Martin Luther, Valitud tööd. Raamat ilmus sarjas Avatud Eesti Raamat. Koostaja on reformatsiooniloo ja Lutheri teoloogia spetsialist dr Urmas Petti Tartu Ülikooli usuteaduskonnast. Tõlkijad on Anne Burghardt, Meelis Friedenthal, Marju Lepajõe ja Urmas Petti. Toimetaja on Katre Ligi.

Kirjastuse kodulehelt leitavas tutvustuses seisab:

„Martin Lutheri (1483–1546) töödevalimiku koostajad on soovinud pakkuda võimalikult ülevaatlikku pilti Lutheri kirjutistest nii temaatiliselt kui ajaliselt. Ilmuvad tema tähtsamate tekstide tõlked, alustades kuulsa 95 teesiga, tutvustades enim mõju avaldanud jutlusi, väitlemisi ja traktaate, kuni sõnavõttudeni talupojarahutuste asjus. Lisaks asja- ja ajakohastele kommentaaridele sisaldab raamat Urmas Petti järelsõna, milles antakse stiilne ja põhjalik ülevaade Martin Lutheri hoogsast elusaatusest, taustaks tema kaasaeg. Kõrgelt haritud ja jõulise teoloogi muutumine rahvameheks tundub tema enda kirjutiste ja aja taustal loomuliku ja lausa paratamatuna.

Selle raamatu väljaandmist on toetanud Eesti Kultuurkapital. Uurimistööd on toetanud Eesti Vabariigi Haridus- ja Teadusministeerium (sihtfinantseeritav teadusteema SF0180026.11) ja Euroopa Liit Euroopa Regionaalarengu Fondi kaudu (Kultuuriteooria Tippkeskus).“

Raamatul on 860 lehekülge. Kirjastusepoolne hind on 24 eurot.

 

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Viimati lisatud

Biblein10
Piibel õigeusu kirikus ja teoloogias
Eleni Kasselouri-Hatzivassiliadi
Vallo Ehasalu
Piiskopiametist ja piiskopkondadest
Vallo Ehasalu
Tiit Kuusemaa
Eesti Evangeelne Luterlik Kirik – kes me oleme?
Tiit Kuusemaa
lwf-new-logo
Kaastunne
Marjaana Toiviainen
English