Uudised ja oikumeenia

TÜ ajaloo muuseum kutsub varakambrisse uut Düreri lehte imetlema

29. detsembril kell 12 on selle aasta viimane võimalus õdusas TÜ ajaloo  muuseumis tutvuda ülikooli varakambris peituvate haruldustega. Värskelt on ekspositsiooni välja pandud Albrecht Düreri puulõige „Maarja sündimine“.

„Düreri puulõigete näol on tegemist üliväärtuslike eksponaatidega, kuid kahjuks tekitab valgus paberile tugevaid kahjustusi, mis tähendab, et saame ühte tööd eksponeerida vaid kuus kuud. See aga annab tänu Tartu Ülikooli Raamatukogu kogudele võimaluse publikule varakambris erinevaid Düreri puulõikeid tutvustada“ selgitab TÜ ajaloo muuseumi säilitusspetsialist Tiina Vint. Puulõige „Maarja sündimine“ (Tartu Ülikooli Raamatukogu) kuulub aastatel 1502-11 valminud sarja „Maarja elu“ ning kujutab Neitsi Maarja sündimist.

Ülikooli varakambris eksponeeritakse vaid originaalesemeid või tänu oma väärikale legendile originaali staatusega võrdsustatud esemeid. Tegemist on imepärase ruumiga, kus ülikooli väärtuslikumad varad jutustavad lugusid ülikoolist ja Eesti vaimuloost üldisemalt.

Lisainfo: www.ajaloomuuseum.ut.ee/

Olete oodatud!

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Viimati lisatud

Biblein10
Piibel õigeusu kirikus ja teoloogias
Eleni Kasselouri-Hatzivassiliadi
Vallo Ehasalu
Piiskopiametist ja piiskopkondadest
Vallo Ehasalu
Tiit Kuusemaa
Eesti Evangeelne Luterlik Kirik – kes me oleme?
Tiit Kuusemaa
lwf-new-logo
Kaastunne
Marjaana Toiviainen
English