ISSN 2228-1975
Search

TÜ ajaloo muuseum kutsub varakambrisse uut Düreri lehte imetlema

29. detsembril kell 12 on selle aasta viimane võimalus õdusas TÜ ajaloo  muuseumis tutvuda ülikooli varakambris peituvate haruldustega. Värskelt on ekspositsiooni välja pandud Albrecht Düreri puulõige „Maarja sündimine“.

„Düreri puulõigete näol on tegemist üliväärtuslike eksponaatidega, kuid kahjuks tekitab valgus paberile tugevaid kahjustusi, mis tähendab, et saame ühte tööd eksponeerida vaid kuus kuud. See aga annab tänu Tartu Ülikooli Raamatukogu kogudele võimaluse publikule varakambris erinevaid Düreri puulõikeid tutvustada“ selgitab TÜ ajaloo muuseumi säilitusspetsialist Tiina Vint. Puulõige „Maarja sündimine“ (Tartu Ülikooli Raamatukogu) kuulub aastatel 1502-11 valminud sarja „Maarja elu“ ning kujutab Neitsi Maarja sündimist.

Ülikooli varakambris eksponeeritakse vaid originaalesemeid või tänu oma väärikale legendile originaali staatusega võrdsustatud esemeid. Tegemist on imepärase ruumiga, kus ülikooli väärtuslikumad varad jutustavad lugusid ülikoolist ja Eesti vaimuloost üldisemalt.

Lisainfo: www.ajaloomuuseum.ut.ee/

Olete oodatud!

Soovitatud:

English