ISSN 2228-1975
Search

Reformatsiooni juubelite konverents Saksamaal

8.-10. novembril 2012 toimus Saksamaal Emdenis Johannes a Lasco raamatukogus rahvuvaheline konverents teemal „Saksa hinge vabastaja“ – reformatsiooni juubelite poliitiline instseneerimine ja instrumentaliseerimine 20. sajandil. Pidades silmas peatselt saabuvat reformatsiooni 500. aastapäeva, pühendus konverents küsimusele, kuidas on 20. sajandil reformatsioonijuubelitega poliitiliselt ümber käidud ning milline on olnud nende mõju kiriku identiteediküsimusele ja oikumeenilisele kontekstile.

Konverents toimus suurprojekti „Vabaduseruum reformatsioon“ raames ja selle organiseerijateks olid Oldenburgi ülikooli evangeelse teoloogia ja religioonipedagoogika instituut ning Kasseli ülikooli katoliku teoloogia instituut.

Konverentsil käsitleti evangeelsete kirikute ning roomakatoliku kiriku perspektiivist 1917. aasta reformatsioonijuubelit, Marin Lutheri 450. sünnipäeva aastal 1933, 1967. aasta reformatsioonijuubelit ning Lutheri 500. sünnipäeva aastal 1983.

Eestist esines ettekandega Aarhusi ülikooli dogmaatika järeldoktorand Christine Svinth-Værge Põder, kelle teemaks oli nn Lutheri renessansi sünd ja poliitiline kontekst seoses 1917. aasta reformatsiooni juubeliga.

 

Soovitatud:

English