Uudised ja oikumeenia

Reformatsiooni juubelite konverents Saksamaal

8.-10. novembril 2012 toimus Saksamaal Emdenis Johannes a Lasco raamatukogus rahvuvaheline konverents teemal „Saksa hinge vabastaja“ – reformatsiooni juubelite poliitiline instseneerimine ja instrumentaliseerimine 20 lebenslauf zum downloaden. sajandil. Pidades silmas peatselt saabuvat reformatsiooni 500. aastapäeva, pühendus konverents küsimusele, kuidas on 20. sajandil reformatsioonijuubelitega poliitiliselt ümber käidud ning milline on olnud nende mõju kiriku identiteediküsimusele ja oikumeenilisele kontekstile rtl now for free.

Konverents toimus suurprojekti „Vabaduseruum reformatsioon“ raames ja selle organiseerijateks olid Oldenburgi ülikooli evangeelse teoloogia ja religioonipedagoogika instituut ning Kasseli ülikooli katoliku teoloogia instituut hoe excel download.

Konverentsil käsitleti evangeelsete kirikute ning roomakatoliku kiriku perspektiivist 1917. aasta reformatsioonijuubelit, Marin Lutheri 450. sünnipäeva aastal 1933, 1967 avm firmware herunterladen. aasta reformatsioonijuubelit ning Lutheri 500. sünnipäeva aastal 1983.

Eestist esines ettekandega Aarhusi ülikooli dogmaatika järeldoktorand Christine Svinth-Værge Põder, kelle teemaks oli nn Lutheri renessansi sünd ja poliitiline kontekst seoses 1917 pokemon blattgrün herunterladen. aasta reformatsiooni juubeliga.

 

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

Toeta ajakirja väljaandmist!
English